Aripioare crispy (sau aproape crispy)

    Ingrediente:

-3 aripioare de persoană (poate și mai multe dacă suntenți gurmanzi)

-o pungă de covrigi sărați (eu am avut în casă de Buzău)

-30 gr. parmezan

-2 ouă

-1-2 linguri ulei

-2 lingurițe sare

-1/2 linguriță piper

                          Mod de preparare

  Trebuie să pui covrigi intr-o pungă (să fie mai rezistentă), să îi zdrobești cu sucitorul sau îi pui în robot, Nu trebuie să fie un pesmet fin. Amesteci pesmetul cu parmezanul ras (poți să pui și pătrunjel tocat dacă îți place). Cureți aripioarele de pene, puf și ce mai au, le speli și le condimentezi cu sare și piper. Încălzești cuptorul la 190 grade sau treapta a 3/gaz. Bați ouăle și dai prima oară aripile prin ou și pe urmă prin pesmet, le pui într-o tavă, dacă ai grătar la tavă sau pe hârtie de copt. Le stropești cu ulei și le bagi la cuptor. După 10 minute le întorci pe partea cealaltă și le mai lași 10-15 minute. Încerci cu furculița dacă intră ușor sunt gata. Poți să le prăjești și în fripteuză. Le servești cu ce vrei. Pesmetul care ți-a rămas îl pui într-o pungă și îl ți la frigider ca să îl mai poți folosi și la pulpe de pui și la ce mai vrei.

                      Poftă bună, și sper că ți-au plăcut. Aștept comentarii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *