Chiftele umplute cu ou

                        Ingrediente:

-700 gr. carne tocată

-1 ceapă

-1 căpățână usturoi

-3 felii de pâine muiate în apă, sau dacă ai lapte mai vechi în frigider, atunci în lapte (pâine veche, dacă ai)

-4 lingurițe sare

-2 lingurițe piper

-5 ouă

-1 lingură de mascarpone

-50 gr cașcaval ras

-50gr parmezan ras

                       Mod de preparare

         În primul rând, ai nevoie de o tavă de brioșe și de o sticlă spray cu ulei (o găsești în orice hipermarket, este foarte utilă și la alte rețete). Eu am folosit ceafă de porc (mi-a măcinat-o pe loc la magazin), dacă vrei să mănânci ceva bun, trebuie să iei lucruri de calitate. Din aceste cantități, îți ies 12 chiftele, fiind destul de mari, se mănâncă 1/persoană, poate unu din familie să mănânce două. Oricum, îți ajung pe două zile, cu diferite garnituri, a doua zi ai mai puțin de lucru. Cam așa pun eu problema. Să ne întoarcem la rețetă. Pâinea muiată, usturoiul, ceapa, l-e macini, cu mașina de carne sau cu robotul de bucătărie, și le amesteci cu carnea. Adaugi oul, 3 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper, și amesteci bine. Spray-ezi tava de brioșe, și, în fiecare adâncitură pui amestec de carne pe care, îl ridici, să fie puțin mai înalt decât marginea formelor. În felul acesta, formezi coșule-țe. Încălzești cuptorul la 180 de grade, bagi tava în cuptor (am pus tava de brioșe, în altă tavă pentru a evita să se scurgă ceva în cuptor, nu suport să spăl cuptorul, mai ales dacă pot evita lucrul acesta). Bați ouăle cu piperul rămas, sarea,mascarponele (e mai cremos amestecul dacă adaugi mascarpone), adaugi cașcavalul ras. După 10 minute de stat în cuptor, scoți tava și torni ouăle bătute, peste pui parmezanul ras și mai lași la cuptor pentru 15-20 de minute. Când scoți tava din cuptor, nu le scoți imediat din tavă, le lasi 5-10 minute și cu o spatulă mică, sau cu un cuțit cu vârful rotund, le desprinzi ușor de pe margine și le pui pe un platou. Eu le-am servit cu o mâncare de mazăre dar, merge și cu pireu de cartofi sau orez. Le poți servi și la un brunch (na, că am zis-o), sau ca și aperitiv. Mi-a luat mai mult timp să scriu rețeta, decât să o prepar. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.

                          Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *