Ingrediente:-4 persoane
-2 morcovi
-1 pătrunjel rădăcină
-1/2 țelină
-1 ceapă
-2 tije de apio
-1/4 fenel
-4-5 grămezi de măcriș
-1/2 legătură funze țelină
-1 caserolă aripi de pui
-2 linguri orez
-2 linguri ulei
-2 lingurițe sare
-1 linguriță piper
Pentru servit: smântână (opțional)
Mod de preparare
Este primăvară, și este vremea măcrișului, este păcat să nu profităm de el și să îl folosim în mâncare. Cureți zarzavaturile, le tai cubulețe, ceapa o cureți și o toci mărunt, tai rondele apio, și toci mărunt fenelul. Le pui într-o oală de 5-6 litri împreună cu uleiul , le călești 2-3 minute, adaugi aripioarele de pui tăiate în două (poți să folosești carne de vită sau porc doar că timpul de fierbere crește) și torni 4-5 litri apă, adaugi sarea și piperul și pui un capac, dar să nu acopere în întregime oala. Cam după 20 de minute adaugi orezul și mai lași să fiarbă 10-15 minute. Încerci carnea să vezi dacă este fiartă, guști să vezi dacă mai trebuie sare sau piper și adaugi măcrișul (pe care în prealabil l-ai spălat și l-ai tăiat nu tocat). Iei oala de pe foc și adauci leușteanul tocat mărunt. Este o ciorbă plină de vitamine, proteine și minerale. Deci, nu ratați perioada măcrișului, eu îl folosesc la orice ciorbă. Cu cât pui mai mult cu atât mai bun și ciorba va fi mai acrișoară.
Poftă bună. Sper că ți-a plăcut , că de reușit sunt sigură că ți-a reușit.