Ingrediente:
-Coaste degresate 2-3 bucăți
-2 căpățâni de usturoi
-3 lingurițe de sare
-1 linguriță de piper
-1 cutie de roșii întregi
-1 linguriță pastă de măsline
-2-3 roșii uscate (la orice supermarket găsești, borcane de roșii uscate în ulei)
-1 linguriță de muștar
-1 lingură de miere
-1 linguriță de boia de ardei dulce
-1 lingură sirop de rodii (îl găsești la magazinele arăbești)
-3 linguri ulei
Mod de preparare
Coastele le stergi si le ungi cu pasta făcută din:2 linguri de ulei, siropul de rodii, muștar, roșiile uscate, pasta de măsline, roșiile la conservă, sarea și piperul. Le pui într-o tavă (eu prefer o tavă de aluminiu, pentru că nu am chef să spăl tăvi pe care le pun la cuptor) și lângă pui căpățânile de usturoi tăiate în jumătate și stropite cu lingura de ulei rămasă. Încălzești cuptorul la 200 de grade, și le pui la cuptor pentru 1 oră acoperite cu folie de aluminiu. După o oră iei folia, întorci coastele și le ungi cu mierea amestecată cu boiaua și le mai lași jumătate de oră la cuptor. Când bagi furculița în carne, aceasta trebuie să se desprindă de pe os. Când e gata, o mai lași acoperită cu folie cam 15 minute. Usturoiul poți să îl storci peste coaste sau poți să faci un mujdei din el. Această rețetă e doar pentru cei cărora le place mâncarea dulce-sărată, pentru că cei care preferă mâncarea clasică (cum este soțul meu, de exemplu), nu o să fie foarte încântați de această rețetă. Trebuie să ții cont că este o mâncare destul de dulce, pe care, o poți servi cu cartofi prăjiți și murături. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.