Mâncare de fasole uscată rapidă

                     Ingrediente:

 – 2 cepe tocate

 – 1 morcov tăiat rondele subțiri

 – 150-200gr. șuncă de casă (costiță, slănină)

 – 200gr. cârnați de casă (sau de care ai)

 – 1 conservă roșii tocate

 – 4 conserve fasole uscată (400gr.) albă sau/si roșie

 – 2 lingurițe boia de ardei dulce

 – 3-4 lingurițe sare

 – 1 linguriță piper

 Timp de preparare: 30-40 minute

                                                                    Mod de preparare

 Azi am vrut să îmi iau o zi liberă de la bucătărie. Am plecat la hipermarket să îmi fac cumpărături. În fața raftului cu conserve mi-a venit ideea acestei rețete, nu știu dacă e originală sau nu, asta decizi tu. Tai șunca cubulețe, o pui în cratiță ( partea și mai bună la această rețetă este că murdărești o singură cratiță), o rumenști, scoți sunca pe un șervețel absorbant și o lași deoparte. Pui în cratiță ceapa, o lași puțin la călit până tai morcovul, îl pui și pe el, pui capacul și lași cam 5-7 minute. Adaugi conserva de roșii și mai lași să fiarbă 10 minute la foc mediu. Verifici dacă s-au muiat morcovii și adaugi cârnații tăiați felii, boiaua, sarea, piperul și fasolea scursă și clătită cu apă rece. Mai pui cam o cană, poate două de apă,depinde câtă zeamă vrei să ai, pui capacul și lași să fiarbă 15-20 minute. Adaugi șunca prăjită și amesteci încet. O iei de pe foc și poți să pui mărar sau/și pătrunjel tocat. O servești ca atare sau cu cărnați prăjiți lângă (dacă ți se pare că nu e destulă carne). Pe lângă ceapă poți să mai pui și praz, fenel asta dacă ai în casă (eu nu am avut azi, de obicei am), ardei și ce consideri că iți face plăcere să mănânci. Nu trebuie să pui carne , poți să o faci când ți post sau vrei să mănânci vegetarian.

                                   Poftă bună, sper că ți-a plăcut rețeta , sunt convinsă că a ieșit delicioasă. Aștept comentariile voastre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *