Mâncare de fasole

Ingrediente:

-2 conserve de fasole de 800 gr

-1 ceapă mare tocată mărunt

-1/2 ardei tocat mărunt

-2 linguri de roșii cubulețe (din conservă)

-1/2 de morcov tocat mărunt

-4 linguri ulei

-2 lingurițe sare

-1 linguriță piper măcinat

-1/4 legătură mărar, la fel și pătrunjel frunze tocate mărunt

Dotorită vremurilor pe care le trăim, și știind că aproape toată lumea și-a făcut stocuri de conserve, m-am gândit că este o rețetă potrivită. Nu trebuie să lăsăm conservele să expire, și timpul de preparare e scurt, în 30-40 de minute e gata. Într-o cratiță de 3-4 litri, la foc mic spre mediu, pui uleiul, ceapa, ardeiul și morcovul, pui capacul și lași la sotat (călit, dunstuit), 3-4 minute. Dacă sotezi cu capacul pus, apa din legume nu se evaporă și nu există riscul să se ardă (dacă uiți de ele, si stai pe facebook, se ard). Amesteci și vezi că legumele încep să se înmoaie, adaugi roșiile, pui din nou capacul și le mai lași câteva minute. Adaugi sarea și piperul. Una dintre conserve o scurgi de zeamă, îți ajunge zeama de la o singură conservă. Ai voie să încerci cu furculița morcovul, să vezi dacă s-a înmuiat (ha, ha). dacă legumele sunt moi, adaugi fasolea, amesteci bine, pui capacul și o lași să fiarbă 10-15 minute. Guști să vezi dacă mai este nevoie să pui ceva condimente. O tragi deoparte și adaugi mărarul și pătrunjelul. Poți să adaugi ce legume îți plac (sau ce ai prin casă), cu cât pui mai multe legume, cu atât gustul va fi mai bun. Poți săo servesți ca și garnitură (eu am servit-o cu friptură din piept de porc) cu cârnați, sau ca și fel de sine stătător. Dacă ești vegetarian e foarte ok și pentru tine. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că, de reușit, sunt convinsă că vei reuși să o faci.

Aștept comentarii.

#stamacasa și perfecționează-ți stilul de gătit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *