Mere caramelizate

             Ingrediente:

-600 gr. zahăr

-8-9 mere mai mici

-bețe pentru frigărui

           Mod de preparare

     Pentru că nepoțelul meu trebuia să ducă la școală ceva din mere, am hotărât, împreună cu el binențeles, să îi fac, mere caramelizate. Fiind prima oară când fac, mi-au ieșit destul de bine (zic eu). Într-o oală de 2 litri pui zahărul pe foc mediu, nu amesteci în el, doar miști oala. În fiecare măr bagi câte un băț de frigărui, pentru a-l putea da prin zahărul caramel. Ai grijă să nu se ardă zahărul. Când e gata, iei oala de o parte, și începi să acoperi merele, pe rând cu caramel. Trebuie să ai grijă cu zahărul fierbinte, mie mi-a căzut pe deget și nu vrei să știi ce tare doare. Pe un castron de plastic, în care am pus niște șervețele, am făcut, cu scoci, niște pătrățele în care să stea bețele cu mere până se usucă. Am încercat să dau prin zahăr și mere tăiate, dar, nu rămâne caramelul pe ele, acolo unde sunt tăiate. Nu știu dacă se pot mânca foarte bine, dar arată bine, și ce nu fac eu pentru nepoțelul meu.

    Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *