Pâine fără frământare

Multă lume, renunță, să facă pâine, tocmai din cauză că, trebuie frământată mult timp, cum spunea bunica mea ,,până asudă grinda,,.

Ingrediente: 500 gr făină

25 gr drojdie (1/2 cub)

400 ml apă

2 lingurițe sare

2 linguri ulei

Mod de preparare: pui făina într-un castron mai mare, faci o groapă în mijloc, pui drojdia (o desfaci, adică o sfărâmi între degete), 1/2 linguriță zahăr și 2-3 linguri din apa pregătită, o lași cinci minute. Adaugi uleiul, sarea, amesteci cu o lingură, adaugi apa. Amesteci 1 minut, dacă este mai tare, mai adaugi 50 ml apă. o acoperi cu folie alimentară sau cu un capac, o pui la frigider pentru 12 ore. Poți să o lasi 4 ore, dar cu cât stă mai mult cu atât iese mai bună. Eu fac aluatul seara și dimineața o pun la cuptor. Trebuie să o scoți din frigidr cu 1/2 de oră înainte să o bagi la cuptor. Pui puțină făină pe masă si împături aluatul, cu mâinile înfăinate, de 3-4 ori. Îl lași pe masă, să ajungă la temperatura camerei. Încălzești cuptorul la 250 de grade. În cuptor, bagi și oala cu capac în care coci pâinea pentru a fi fierbinte atunci când pui aluatul. Ai grijă să nu iei cu mâna goală oala sau capacul, cum am procedat eu, ai grijă. Înainte să pui aluatul în oală, torni 1-2 linguri ulei, să nu se lipească pâinea, și pe asta, am pățit-o. O ții la cuptor 1/2 de oră cu capacul, apoi îl iei, scazi temperatura la 200 grade, o mai lași 1/2 de oră. Când o scoți, o pui pe un grătar să se răcească.

Ai văzut ce simplu este! Ai grijă să nu te arzi, în rest spor la treabă.

Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că, o să îți reușească. Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *