Pizza a la Corina

 Ingrediente aluat:

– 500gr. făină albă

– 1 linguriță sare

-1 pachețel drojdie uscată

-o cană lapte călduț

-o cană ulei 

-2 galbenușe (dacă vrei, nu este obligatoriu)

Timp de pregătire: 10 minute

                               Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele și frămânți aluatul în robot sau dacă nu ai, cu mâna, Dacă ai timp îl lași la crescut, dacă ești cu timpul la limită îl intânzi imediat.

Ingrediente sos:

 -o linguriță capere

-o linguriță pastă de măsline

-2-3 roșii uscate din borcan

-2 căței de usturoi

-2 linguri de ulei (de care preferi, nu e obligatoriu de măsline)

-un ardei copt din borcan (găsești la orice supermarket)

-o lingură de ketchap

-o linguriță muștar

Le amesteci într-un blendăr, si ungi pizza cu el. dacă nu îți place ceva poți să scoți sau să adaugi ce îți place.

     Ingrediente de pus pe pizza:

-brânză brie sau camembert

-diferite feluri de cașcaval pe care îl razi

-ciuperci la conservă ( dacă îți plac)

-mezeluri de care ai în frigider 

-2-3 ouă

                      După ce am întins aluatul ( care ajunge pentru o tavă de aragaz sau dacă ai tăvi de pizza pentru două pizza mari), ungi aluatul cu sos (în strat subțire, sau cum îți place), pui un strat de cașcaval ras și începi să pui straturi de mezeluri . Frumusețea acestei pizza este că poți să îți faci curat în frigider !!! 🙂 Eu am pus costiță, cârnați de casă, șuncă presată, diferite feluri de salam. Pui ciupercile scurse de apă,ouăle le bați puțin și pui în ele cașcaval și torni peste pizza. Poți să mai pui roșii, ardei tăia-ți felii, măsline, sau ce îți place. Bagi tava in cuptorul încălzit la 250 grade/treapta 4 la gaz. Lași în cuptor 20-25 minute. E gata de servire.

                                 Poftă bună, sper sa îți placă ( e mult mai bună decât cea cumpărată), sunt convinsă că îți va reuși. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *