Tagliatelle cu carne – 4 persoane
La aceasta reteta eu folosesc niste paste mai late si ondulate pe margini, tu poti folosi orice fel de paste.
Incepem cu sosul de carne:
– 400 gr carne tocata de porc (la orice supermarket la raionul de carne iti macina ce vrei, pe loc, eu aleg de obicei spata de porc), o calesti cu 2 linguri de ulei. Pui in blender o conserva de rosii taiate, o lingurita pasta de maslina, 2-3 rosii uscate in ulei (la raionul de conserve gasesti si pasta de masline si rosii uscate, e bine sa le ai in frigider), o ceapa, 2-3 catei de usturoi, ii blenduiesti si torni peste carne, poti sa adaugi si 1\2 cana apa, sare si piper si lasi sa fiarba cam 30 minute. Mesteci din cand in cand. Focul sa fie spre mic. Gustam sa vedem daca mai trebuie sare sau piper si adaugam o lingura de zahar brun (nu mai ai aciditate in stomac de la rosii). Cand luam sosul de pe foc adaugam cam 100 gr cascaval ras (mie imi place sa pun 50 gr cascaval – 50 gr mozzarella). Fierbem pastele cat scrie pe pachet (adica cam 8 minute). Cand s-au fiert nu punem capacul pe ele sau apa rece. Le strecuram dar pastram o cana din apa de fiert pentru a pune la sos. Probabil nu o sa trebuiasca toata cana de apa. Amestecam pastele cu sosul si punem atata apa cat necesita pentru a fi un sos mai spre lichid (nu lichid).
Tinem cont ca pastele mai absorb din lichidul sosului. Pregatim o razatoare si niste parmezan (nu trebuie sa ne lipseasca din frigider, un triunghi ne ajunge o vreme) pentru cine vrea sa isi puna in farfurie.
Pofta buna. Sper ca ati incercat reteta si v-a placut.
Multumesc.