Ingrediente:
-2 pachete tortellinii umpluți cu carne ( proaspeți, găsești la orice supermarket, unde sunt paste prospete)
-1 ceapă mică rasă
-2 linguri făină
-2 linguri unt
-2 linguri ulei
-200 ml smântână de gătit
-100 gr șuncă presată (bacon, șunculiță, orice fel de mezel care nu necesită preparare termică, îndelungată)
-1 linguriță piper
-4 lingurițe sare
-200 gr cașcaval ras
-50 gr parmezan ras
MOD DE PREPARARE
Într-o oală de 3-4 l, pui apă (treisferturi din oală), 3 lingurițe sare, și o pui la fiert. Într-o tigaie, mai înaltă, pui 2 linguri unt și 2 linguri ulei, la încălzit. Adaugi ceapa rasă pe răzătoarea cea mai fină. Adaugi făina, amesteci, lași 20-30 secunde să bolborosească, pe foc mediu, adaugi smâmtâna, amesteci bine, cu telul, sa nu fie cocoloașe. În apa care clocotește, adaugi tortellinii, îi lași sa fiarbă 6-8 minute ( cât scrie pe ambalaj). Lucrezi concomitent la două cratițe. Când începe să se îngroașe sosul, adaugi șunca tăiată cubulețe. Dacă vrei sa pui costiță sau șunculiță, ar fi mai bine să o prăjești ,înainte să o pui în sos. Adaugi piperul și sarea. Înainte sa pui sarea, trebuie să guști carnea, pe care vrei să o adaugi, pentru a știi, câtă sare mai trebuie să pui. Dacă sosul este prea gros, adaugi puțină apă, în care fierb pastele. Trebuie să ții cont că, și în apa aia, ai pus sare. Sosul trebuie sa fie subțire ca o smântână, pentru a avea pastele ce să absoarbă. Adaugi și cașcavalul ras, în sos, amesteci, tragi de o parte, tigaia, și cu o paletă cu găuri, pui tortellinii, din oala în care fierb, direct în sos. De aceea am spus că, trebuie să lucrezi concomitent la două cratițe, pentru a te sincroniza, să termini de fiert pastele în momentul în care este gata sosul. Parmezanul îl pui pe masă, împreună cu o răzătoare mică, pentru a-și putea pune fiecare, cât dorește. Acest fel de mâncare, îl termini, cam în 40 de minute (în aceste minute, includ și pregătirea, adică tăiatul șuncii, rasul cepei,etc).
Îmi cer scuze pentru calitatea pozelor, încă nu știu să fac poze, cât de cât, reușite, să îmi fie rușine (ha, ha).
Sper că ți-a plăcut această rețetă, că, de reușit, sunt sigură că, îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.