Ingrediente:
-1 ceapă medie tocată mărunt
-200 gr. brânză dulce
-100 ml. smântână
-3 lingurițe sare
-1 linguriță piper
Mod de preparare
În primul rând îmi cer scuze dacă am scris greșit, fiind din maghiară, știu cum se pronunță, cum se scrie nu știu. Într-un castron, pui ceapa, tocată foarte mărunt și o freci cu o linguriță de sare. Pui brânza peste ceapă, o parte din smântână, amesteci bine (cu o furculiță, pentru a sparge cocoloașele de brânză, dacă sunt). Pui piperul și o parte din sare, amesteci și guști. Nu pui de la început toată smântâna și toată sarea pentru că trebuie să vezi de câtă e nevoie. La final crema trebuie să aibe o consistență moale dar, să nu curgă de pe furculiță. În rețeta originală (să nu spun veche), adaugi la sfârșit o linguriță de boia de ardei dulce. O să iasă o cremă rozalie dar gustul nu se modifică. Fetelor mele nu le place, așa că am renunțat la boia. O poți servi pe pâine, sau poți umple ardei cu ea, roșii, etc. (la etc. de obicei cel care a scris așa, nu mai are idei). Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.