chereozet

                Ingrediente:

-1 ceapă medie tocată mărunt

-200 gr. brânză dulce

-100 ml. smântână

-3 lingurițe sare

-1 linguriță piper

        Mod de preparare

 În primul rând îmi cer scuze dacă am scris greșit, fiind din maghiară, știu cum se pronunță, cum se scrie nu știu. Într-un castron, pui ceapa, tocată foarte mărunt și o freci cu o linguriță de sare. Pui brânza peste ceapă, o parte din smântână, amesteci bine (cu o furculiță, pentru a sparge cocoloașele de brânză, dacă sunt). Pui piperul și o parte din sare, amesteci și guști. Nu pui de la început toată smântâna și toată sarea pentru că trebuie să vezi de câtă e nevoie. La final crema trebuie să aibe o consistență moale dar, să nu curgă de pe furculiță. În rețeta originală (să nu spun veche), adaugi la sfârșit o linguriță de boia de ardei dulce. O să iasă o cremă rozalie dar gustul nu se modifică. Fetelor mele nu le place, așa că am renunțat la boia. O poți servi pe pâine, sau poți umple ardei cu ea, roșii, etc. (la etc. de obicei cel care a scris așa, nu mai are idei). Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.

      Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *