Ingrediente:
-500 gr. ficat de pui
-3 cepe medii
-3-4 căței de usturoi
-2 linguri ulei
-200 gr. unt la temperatura camerei
-2 linguri muștar
-3 lingurițe sare
-2 lingurițe piper
Mod de preparare
Pentru început, într-o tigaie la foc mediu pui uleiul și când e încins (ca să verifici dacă e încins uleiul, iei între două degete făină și presari în tigaie, dacă sfârâie, e încins uleiul) pui ficatul cu grijă pentru că stropește. Pui și cățeii de usturoi curățați, întregi, în tigaie lângă ficat. Ai grijă să nu înghesui ficatul în tigaie pentru că, nu o să se prăjească repede . Nu trebuie să prăjești ficatul mai mult de 2-3 minute pe o parte și tot atât pe cealaltă. Îl scoți și continui prăjirea până termini ficatul. În aceeași tigaie pui ceapa tăiată solzi de pește, adaugi 1/2 ceașcă apă, și o lași cam 7-9 minute. Într-un robot de bucătărie pui untul, muștarul, după ce l-ai omogenizat puțin, adaugi ficatul, ceapa și usturoiul, sarea și piperul, amesteci 3-4 minute până devine o pastă destul de fină. Guști să vezi dacă mai trebuie ceva (așa guști orice mâncare, chiar dacă nu îți spun eu), îl pui într-o caserolă cu capac și îl pui la frigider până îl consumi. Dacă nu ai robot de bucătărie poți să freci cu o lingură de lemn, untul și muștarul, adaugi restul ingredientelor pe care le-ai măcinat cu mașina de carne. Dacă vrei să ai un pateu foarte fin (mie sincer nu îmi place așa, dar poate ție îți place), îl treci prin sită sau strecurătoare. În loc de ficat de pui, poți să folosești ficat de porc. Pentru a nu se oxida, și a nu își schimba culoarea la contactul cu aerul, topești cam 50 gr. unt și îl torni deasupra, acesta se va întări și va forma o pojghiță, poți să îl pui și pe el pe pâine când mănânci. Toată familia mea e foarte încântată de acest preparat și toți îl consumă cu plăcere. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.