Salată de beouf

Ingrediente:
-1/2 kg. carne de vițel, mânzat (rasol fără os)
-4 morcovi
-2 pătrunnjei rădăcină
-1 cartof
-2 castraveți murați
-1 ou
-200 ml. ulei
-2 lingurițe muștar
-1 linguriță suc de lămâie
-6 lingurițe sare
-1 linguriță piper măcinat
-1/2 linguriță piper boabe

Mod de preparare

Pentru a face salata de beuof, trebuie să fierbi legumele și carnea, și dacă tot le fierbi, de ce să nu faci și o supă bună. Așadar, pui carnea, spălată în prealabil, în 5 litri de apă, la fiert, la foc mediu. În momentul în care începe să fiarbă, dai focul la jumătate între mic și mediu, și iei cu o paletă sau cu o lingură spuma care se formează la suprafață. Dacă nu iei spuma, supa va ieși tulbure (nu cred că vrei să ai un ”consuome” tulbure, adică supă). Când nu mai este spumă, adaugi zarzavaturile (morcovii, pătrunjeii, cartoful), pentru un gust mai bun al supei, poți adăuga o ceapă, 2-3 căței de usturoi, o legătură de frunze de pătrunjel, 1/2 dintr-o rădăcină de țelină. Pui 4 lingurițe de sare și boabele de piper. Lași să fiarbă până se înmoaie carnea, dacă este vițel cam în 40-50 de minute, dacă e mânzat o oră și jumătate. Dacă e vită, să nu iei vită niciodată mai ales pentru salata de beuof (ori cât de moale e carnea tot rămâne ațoasă), dar dacă e vită cam 2-3 ore, depinde cât de bătrână era vita, dar e bună numai pentru supă. În schimb dacă ai o oală sub presiune, chiar dacă mă repet, cam în 20-30 de minute e gata. Scoți cu o paletă, zarzavaturile și carnea, cu grijă să nu rupi foarte tare legumele, și le lași la răcit. Când sunt reci, le toci cu cuțitul mărunt, toci și castraveții. Din ulei, oul întreg (gălbenușul și albușul, fără coajă) , o linguriță muștar, zeama de lămâie, faci o maioneză cu blenderul. Peste legume și carne, pui piperul măcinat și sarea rămasă, muștarul, și amesteci bine, adaugi maioneza, mai amesteci și gata. Un aperitiv minunat. Poți adăuga și mazăre din conservă (200 gr.), dacă îți place mazărea. Poți să aranjezi salata pe un platou și să o ornezi cu feliuțe de gogoșari murați si/sau de castraveți murați. Dar te rog nu o îmbrăca în maioneză, cum se făcea înainte, ajunge maioneza pe care ai pus-o în salată, nu necesită și mai multă . Eu o servesc direct din castronul (de sticlă cei drept) în care am făcut-o. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *