Ingrediente:
Pentru aluat:
-150 gr. unt rece tăiat cubulețe
-200 gr. făină albă
-2 gălbenușe
-1 linguriță sare
Pentru umplutură:
-4 cepe mari tăiate solzi de pește
-5 linguri ulei
-150 gr. costiță sau bacon tăiat cubulețe
-6 ouă și cele două albușe de la aluat
-200 ml. smântână pentru gătit
-100 gr. cașcaval ras
-1 linguriță piper
Mod de preparare
În primul rând trebuie să faci aluatul. Pui toate ingredientele pantru aluat în robotul de bucătărie plus 2 linguri apă rece și le amesteci. Poți să faci aluatul și cu mâna dar, nu trebuie să îl frămânți prea mult, ca să nu se topească untul. Pui aluatul în folie alimentară și îl ții la frigider 30 de minute. Într-o tigaie mai înaltă, pui ceapa și uleiul la călit, amesteci din când în când și ai grijă să nu se ardă. Când ceapa e translucidă și a scăzut (scade aproape la jumătate), pui baconul sau costița și mai lași 5-7 minute, să se prăjească puțin, iei tigaia de pe foc. Într-un castron bați ouăle cu piper (nu pui sare pentru că costița e sărată) și adaugi smântâna, le torni în tigaie și amesteci bine. Încălzești cuptorul la 180 de grade, întinzi aluatul și îl pui într-o tavă de tartă sau într-o tavă rotundă pentru tort (sau în ce vrei tu, poate să fie și tavă pătrată), aluatul trebuie să fie ridicat cam de un deget pe marginea tăvii. Îl pui la cuptor pentru 10 minute. Torni umplutura și cașcavalul ras îl pui deasupra, îl mai lași la cuptor 20 minute. Îl tai când e rece și îl servești. Este foarte simplu de făcut dar, de impact, atunci când ai musafiri. Sper că ți-a plăcut acestă rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.