Ruladă Corina

Ingrediente pentru blat:
-8 ouă
-8 linguri de zahăr
-50grame unt topit
-8 linguri făină
-1 lingură praf de copt
-1 linguriță bicarbonat
-1 linguriță extract de vanilie sau coaja rasă de la o portocală
Ingrediente cremă:
-o cutie mascarpone (de 400-500 gr.)
-0 cutie brânză Philadhelfia (200-250 gr.)
-o cană zahăr pudră
-150 gr. ciocolată menaj (albă sau de lapte)
-50 gr. unt
-50 ml.smăntână pentru frișcă
-1 linguriță extract de vanilie (insist cu extractul de vanilie sau pasta de vanilie pentru că este mult mai bună și mai concentrată decăt zahărul vanilat, și nu este chimical ca și esența de vanilie)
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 180 grade,pui hârtie de copt pe o tavă de aragaz. Separi albușurile de gălbenușuri, și bați albușurile spumă. Adaugi pe rând zahărul, câte o lingură, untul topit și răcit, gălbenușurile. Cerni făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul, le pui peste celelalte ingrediente, adaugi extractul de vanilie (pe care îl poți găsi pe net) sau coaja de portocală. Le amesteci cu o lingură de lemn, cu mare grijă să nu scoți aerul din albușuri. Torni în tava pregătită și îl bagi la cuptor, cam 30-40 minute. După ce s-a copt , răstorni blatul pe un grătar, iei hârtia de copt, uzi un șervet de bucătărie și rulezi blatul în el. Dacă faci blatul de seara e și mai bine, dacă nu, poți umple blatul când s-a uscat prosopul.
Crema: topești ciocolata la bain marie, împreună cu untul și smântâna și o lași la răcit. Pui într-un vas pentru mixer mascarponele, brânza philadhelfia și zahărul . Le bați cam 2-3 minute până se amestecă toate și începi să torni cicolata topită bătând intr-una. Adaugi extractul de vanilie și e gata crema. Nu trebuie sa bați prea mult pentru a nu se tăia crema. Dacă ți se pare că nu e destul de dulce mai poți pune zahăr, cei din familia mea o preferă așa. Desfaci rulada din șervet, întănzi cam 3/4 din crema și rulezi blatul. Cu restul de cremă ungi rulada. Poți să pui și fructe tocate în cremă. Este foarte bună această prăjitură, culoarea cremei o dă ciocolata .
Poftă bună, sper că ți-a plăcut. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *