Ingrediente:
-200 gr. biscuiți oreo, zdrobiți
-2 linguri zahăr brun
-80 gr. unt topit
-1 kg. brânză philadelphia (să nu fie light)
-o cană zahăr
-3 linguri făină
-150 ml. smântână pentru frișcă de la dorna
-extract de vanilie sau coajă rasă de portocală
Mod de preparare
Într-un castron se pun biscuiții zdrobiți (eu îi pun într-o pungă care se închide, și îi zdrobesc cu sucitorul), cele 2 linguri de zahăr și untul topit. Încălzești cuptorul la 200 de grade. Le amesteci și tapetezi fundul unei forme de tort rotunde (cel mai bine e să ai o formă cu fundul detașabil pentru că dacă încerci să o iei de pe fundul tăvii o să o strici) de 24 cm. O pui la cuptor 10 minute. După ce ai scos tava din cuptor scazi temperatura la 150 de grade. Bați puțin, cu mixerul, brânza, pentru a nu rămâne cocoloașe când adaugi celelalte ingrediente, adaugi zahărul, după 4 minute, adaugi făina, smântâna și vanilia (sau coaja de portocală, dacă ai optat pentru ea). O pui în tavă peste biscuiți, tava o pui pe o altă tavă pentru că există riscul să curgă din ea și, să nu îți murdărești cuptorul. O lași la cuptor 60 de minute. Este simplu de făcut cheesecake-ul, durează mult statul la cuptor. Îl lași să se răcească în tavă. După o oră, poți să scoți marginea tăvii, treci pe margine cu un cuțit cu vârf pentru a o desprinde, și să o pui, cu tot cu fundul tăvii, pe o farfurie, la frigider. După o oră, o oră și jumătate poți să o servești.Dacă sunt crăpături pe suprafața prăjiturii, să nu îți faci griji, așa trebuie să fie. Dacă ți se pare că partea de deasupra nu e rumenită deloc, în ultimele 5 minute de stat în cuptor, pune pe modul grill, adică pornești numai partea de sus a cuptorului. Trebuie să stai cu ochii pe ea ca să, nu se ardă. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.