Ingrediente:
-3/4 de cană de zahăr tos
-3/4 de cană zahăr brun
-200 gr. unt
-un borcan de unt de arahide (de 350-340 grame)
-2 ouă
-2 căni făină
-1 linguriță praf de copt
-1 linguriță bicarbonat
-150 gr. ciocolată de 60% cacao, tăiată mărunt
opțional – coaja rasă de la o lămâie sau 1 linguriță ghimbir măcinat
Mod de preparare:
Pui într-un bol, untul (care trebuie să fie la temperatura camerei), untul de arahide , zahărul (și cel brun și cel tos), și le mixezi până se topește zahărul și se deschide la culoare. Adaugi ouăle, mai amesteci 2-3 minute, și pui făina (cernută binențeles), bicarbonatul, praful de copt și ciocolata, acum poți să pui și opționalele. Pui castronul cu amestecul la frigider pentru 2 ore (dacă e rece poți lucra mai bine cu el). Încălzești cuptorul la 150 de grade, pui pe o tavă de aragaz hârtie de copt, cu o lingură pentru înghțată (dacă nu ai folosești o lingură normală), pui grămăjoare în tavă. Tavă o pui la cuptor pentru 15 18 minute. Din această porție îți ies 32 de bucăți, dacă le pui cu lingura de înghețată, sunt destul de mari fursecurile, poți să le faci și mai mici. Scoți tava din cuptor, și scoți fursecurile din tavă abia după 10 minute, altfel se destramă. Se păstrează și două săptămâni într-un recipient închis, binențeles dacă cei din jurul tău sunt rezistenți și nu se ating de ele. La mine nu este cazul pentru că se termină în 2-3 zile cel târziu. Ies foarte bune dacă folosești ingrediente de calitate, mă refer la unt și la ciocolată. Ai văzut ce simplu e, și gândeștete că aceste fursecuri le poți oferi și cadou, arată foarte bine și când o să spui că sunt hand made, o să fii foarte apreciat. Sper că ți-a plăcut rețeta, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.