Ingrediente:
pentru fursecuri:
-220 gr. făină albă
-200 gr. zahăr
-95 gr. cacao
-1 linguriță bicarbonat
-1/2 linguriță praf de copt
-1/2 linguriță sare
-190 ml. lapte
-125 gr. unt moale
-125 ml. smântână
-1 ou
pentru cremă:
-200 gr. zahăr pudră
200 gr. unt de arahide
-125 gr. unt
-1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 190 de grade și se pun tăvile (am folosit tăvile de aragaz, 2 buc.) în cuptor la încălzit. Se amestecă: făina, zahărul, cacao,bicarbonatul.praful de copt, sarea și untul, se adaugă laptele, smântâna și oul, amestecate între ele în prealabil. Continui să amesteci până se face un aluat fin, nu este subțire, dar nici nu se poate întinde cu sucitorul. Se scot tăvile din cuptor (aici trebuie să lucrezi repede), se tapetează cu hârtie de copt, și se pune aluat cu o lingură pentru înghețată, mai mică. Dacă nu ai una mică, folosești o lingură normală și te ajuți cu altă lingură să le pui în tavă). Eu am folosit o lingură de înghețată mai mare și am făcut niște fursecuri imense. Trebuie să lași suficient loc între ele pentru că vor crește, destul de mult (nu ca mine). Trebuie să fie tăvile calde pentru că, atunci vor crește imediat ce le pui în tavă. Le lați 20 de minute la cuptor. Pentru cremă, amesteci toate ingredientele, crema rezultată o pui într-un poș pentru a umple fursecurile. Binențeles le umpli când sunt reci. La această rețetă îmi place, că, nu ai multe vase de spălat. Și încă ceva, în loc de cremă poți pune înghețată (mi-a venit această idee acum, în timp ce scriam rețeta, trăiască cel plin de idei), o să fac într-o zi și o să îți spun cum a ieșit. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți v-a reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.