Ingrediente:
-300 gr. unt
-1 cană zahăr brun
-4 linguri cacao
-6 ouă
-1 și 1/2 cană făină
-1 cană nuci măcinate
-1 plic praf de copt
Mod de preparare
Într-o cratiță, pui, untul, zahărul, cacao și 12 linguri de apă, la foc mic până se topește zahărul. Între timp pregătești o tavă (20/30) cu hârtie de copt, pornești cuptorul la 170 de grade. Tragi cratița deoparte și amesteci până începe să se răcească puțin, apoi adaugi gălbenușurile amestecând într-una să nu se facă omletă și făina. Albușurile le bați spumă, le adaugi în aluat, amesteci încet, adaugi nucile și praful de copt, pe care îl stingi cu câțiva stropi zeamă de lămâie sau helas. Amesteci încet aluatul și îl torni în tava pregătită, îl pui la cuptor pentru 40-50 de minute. După 35 de minute poți să verifici prăjitura, cu ajutorul unei scobitori pe care o înfigi în mijlocul aluatului și dacă iese curată înseamnă că e gata. Scoți negresa din cuptor și o iei cu tot cu hârtie și o pui pe un grătar până se răcește, apoi îi dai încet hârtia jos. Nu sunt cine știe ce expertă și din această cauză procedez așa. O tai pătrățele, începând de la mijloc pentru că așa îți ies pătratele aproape egale, și o poți servi. Poți să pui pe farfurioară, lângă o cupă de înghețată, sau frișcă peste. Eu le-am servit-o așa, simplă, pentru că aduce, destul de mult cu un chec. Când i-am spus ce prăjitură fac, soțul meu, a zis că nu îi place (nu contează că nici nu a gustat), dar când a fost gata, surpriză, i-a plăcut foarte mult. Sper că ți-a plăcut și ție rețeta, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.