Ardei umpluți cu ficat de pui (umplutură în piparcă)

               Ingrediente: (pentru 4 persoane)

-8 ardei galbeni sau 4-5 gogoșari, mai mari

-150-200 gr ficat de pui

-2 cepe mari, tocate mărunt

-2 felii de păine muiate în lapte

-2 ouă

-1/2 legătură pătrunjel

-300 ml ulei (dacă ai untură, ai nevoie de 2 linguri de untură și 3 linguri ulei)

-3 lingurițe sare

-1 linguriță piper

              Mod de preparare

 Frumusețea acestui fel de mâncare este că, poate să fie fel principal (în ziua în care îl faci) cu o garnitură de cartofi și salată, sau poate fi aperitiv, rece. Așa ceva mâncam în copilărie (da, încă îmi aduc aminte, nu sunt chiar așa bătrână), vara, mai ales la rugă, când aveam musafiri (și asta, deoarece, atunci se tăiau găini sau rațe și era ficatul, pe care nimeni nu il vroia irosit, așa se întânplă în Banat, nu irosim mâncarea). În primul rând, cureți ceapa, o tai mărunt și o pui într-o tigaie cu 200 ml ulei, sau untura, o pui la foc moderat spre mic, până se înmoaie ceapa (adică vreo 10 minute), timp în care, trebuie să amesteci în ea, să ai grijă să nu se ardă. Pâinea o pui la muiat în lapte (dacă nu ai lapte, o pui în apă). Pornești cuptorul la 200 grade, pregătești o cratiță joasă, o tavă sau în ce preferi să faci ardeii. Tai un căpăcel, la ardei, acolo unde este codița, scoți cotorul, semințele, îi speli bine și îi lași la scurs.  Când e gata ceapa, o pui în robot (cu tot cu ulei) împreună cu pâinea, stoarsă, o mixezi câteva secunde, adaugi ficatul, frunzele de pătrunjel, sarea, piperul si cele 2 ouă. Le mixezi 5-10 secunde, verifici dacă e totul tocat (nu trebuie să fie pastă, doar mărunțit bine), dacă nu, mai lași câteva secunde. Umpli ardeii cu amestecul de mai sus, îi pui în tava, pregătită, torni peste ardei, uleiul rămas, acoperi cu folie de aluminiu și o bagi la cuptor. Nu trebuie să adaugi apă sau alt lichid, pentru că, ardeii lasă suficientă apă. După o oră, verifici cu un cuțit dacă intră ușor în ardei, iei folia de o parte, și îi mai lași 10-15 minute la cuptor, să se rumenească frumos. Eu am servit, această mâncare, alături de pui grill și pireu de cartofi. sper că ți-a plăcut această rețetă, că, de reușit, sunt convinsă că îți va reuși,

                    Poftă bună. Aștept comentarii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *