Chiftele

                    Ingrediente:

-500 gr. carne măcinată amestec (dacă e numai de porc, ies chiftelele prea grase)

-2 cepe

-5-6 căței usturoi

-2 felii de paine muiate 

-3 lingurițe de sare

-1 linguriță de piper

-2 ouă

-200 ml. ulei

                 Mod de preparare:

  Ceapa o macini sau o blenduiesti, în orice caz trebuie să fie măruntă. Pâinea o înmoi în apă sau lapte, dacă ai, și o macini și pe ea (poți să o pui și nemăcinată dar, fără coajă). Usturoiul îl zdrobești, și amesteci totul foarte bine (în afară de ulei, ha, ha). Lași amestecul să stea cam jumătate de oră la frigider. Pe o tavă unsă cu puțin ulei, pui chiftelele formate (eu le fac cu lingura de înghețată, pentru a avea aceleași dimensiuni). Într-o tigaie mai mare pui uleiul la încins, la foc mic spre mediu, și pui chiftelele (în tigaie uleiul trebuie să fie până la jumătatea chiftelelor). Le prăjești cam 5-7 minute pe o parte, le întorci și le mai lași aproximativ 4 minute pe partea cealaltă. Le servești calde sau reci, cu pireu de cartofi, diverse sosuri, sau, cum le-am servit eu, cu tocăniță de ciuperci. Nu mai trebuie să îți spun ce bune sunt , tăiate în jumătate și puse pe sandwice. Sper că ți-a plăcut rețeta, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.

         Poftă bună . Aștept comentarii.

DSC00074

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *