Cordon bleu

 Ingrediente:- pentru 4-6 persoane

-6 felii de cotlet de porc fără os sau mușchiuleț de porc

-6 felii suncă presată

-6 felii cașcaval

-100 gr. făină

-2 ouă

-100 gr. pesmet

-150 ml. ulei

-2 lingurițe sare

-1 linguriță piper

               Mod de preparare

  Nu am mai făcut de mult cordon bleu, am zis să mai schimb meniul. Am văzut că poți să-l cumperi gata preparat, trebuie doar să îl prăjești, nu e același lucru, nu știi ce e pus înăuntru (eu sunt reticientă în general la toate semipreparatele), se face destul de ușor și controlezi tot ce mănânci. Bați feliile de carne (cu ciocanul de carne, binențeles), pentru a le face subțiri. Le condimentezi, pui pe felia de carne o felie de șuncă (șunca și cașcavalul le cumperi feliate pentru că sunt subțiri), o felie de cașcaval și o rulezi, o prinzi cu o scobitoare ca să nu se desfacă. Pui uleiul la încălzit, bați ouăle cu un praf de sare, pui făina și pesmetul pe câte o farfurie și te apuci de treabă. Focul trebuie să fie la mediu. Ca să vezi dacă uleiul e încins, presari puțină făină, dacă se rumenește intantaneu e prea încălzit și dai focul mai mic, dacă nu face ,,bulbuci,, mai trebuie să îl lași puțin să se încălzească. Dai carnea prin făină-ou-pesmet și o pui la prăjit, o întorci pe toate părțile până e frumos rumenită. O poți servi caldă, lângă un pireu și o salată, sau rece ca și aperitiv. Înainte să o servești o tai în două, cu grijă să scoți scobitoarea (nu vrei să își taie cineva cu tot cu scobitoare și să îi rămână în gât). Din cauza straturilor de făină, ou, pesmet, nu o mai vezi, așa că dacă o tai poți să o scoți ușor. Ai văzut că nu e greu deloc. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convisă că îți va reuși.

        Poftă bună. Aștept comentarii.

IMG_0450 IMG_0449 IMG_0451

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *