Creier de porc pane

             Ingrediente:

-500 gr. creier de porc proaspăt

-3 ouă

-100 gr. făină albă

-200 ml. ulei

-3 lingurițe sare

-1 linguriță piper

              Mod de preparare

  Creierul de porc este un organ prea puțin folosit,  nu numai în bucătăria noastră, ci în general, oriunde ai merge. Într-adevăr se alterează foarte repede, de aceea, îl găsești mai mult congelat decât proaspăt. Dar, ca orice carne, e mult mai bun gătit proaspăt, decât dacă a fost congelat înainte. Creierul trebuie curățat de pielița care îl acoperă, și asta, faci cel mai bine sub jet de apă rece, și cu degetele dai deoparte pielița (cât de multă poți), încercând să nu îl rupi în bucățele. Îl pui într-o strecurătoare de plastic până îl folosești (adică în 30-60 de minute). Într-o tigaie pui cam jumătate din cantitatea de ulei la foc mediu, bați ouăle cu sarea și piperul. Când s-a încins uleiul, treci creierul prin făină și apoi prin ou, și îl pui la prăjit. Trebuie să îl lași cam 4-5 minute pe o parte, 4-5 minute pe partea cealaltă. Îl scoți pe șervețele de bucătărie, ca să absoarbă surplusul de ulei. Completezi cu ulei în tigaie, și continui prăjirea până termini tot creierul pregătit. Chiar dacă mai sunt și bucățele mici de creier, la sfârșit, le pui la prăjit cu tot oul ce ți-a mai rămas. Puțini sunt cei care mănâncă creier (nu știți ce pierdeți), dar nouă ne place foarte mult, dar numai pane. Am fost bucuroasă că am găsit creier proaspăt (de mult timp nu am mai văzut), și am vrut să vă împărtășesc și vouă această rețetă. Eu l-am servit cu mazăre, dar e foarte bun și cu cartofi pireu, cartofi prăjiți. Sper că ți-a plăcut rețeta, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.

      Poftă bună. Aștept comentarii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *