Ingrediente:
-3 legături de ceapă verde
– 1 legătură de usturoi verde
-100ml. ulei
-5 ouă
-un pachet de foetaj congelat
-3 lingurițe de sare
-1 linguriță de piper
-organe de la un miel (rinichi, plămânii, inima, ficatul)
-3-4 felii pâine muiată în 100-150 ml. lapte
-o legătură de leuștean
– opțional 2-3 ouă fierte
Mod de preparare
În primul rând vreau să îmi cer scuze pentru calitatea pozei, vreau să spun a pozelor de la toate rețetele (nu sunt un bun fotograf, dar nu poți să excelezi în toate, ha,ha), și în al doilea rând îmi cer scuze pentru ca vin așa târziu cu această rețetă. Prima dată pui la fiert organele de miel, în afară de ficat, le fierbi cam 20 minute. Toci ceapa și usturoiul mărunt și le pui într-o tigaie cu uleiul și o linguriță de sare, la foc mic spre mediu. Între timp pregătești foile de foetaj, pe care le-ai scos cu câteva ore înainte pentru a se dezgheța. Pui una dintre foi într-o tavă, de preferat cu fundul detașabil, (nu contează forma tăvii), încălzești cuptorul la 190 grade, peste foaie pui o hârtie de copt și boabe de fasole pentru a nu se umfla foarte mult (eu refolosesc fasolea la copt de câte ori am nevoie). În partea de jos a cuptorului pui o tavă cu apă pentru a genera aburi, și lași la cuptor cam 10 minute. Pregătești mașina de măcinat carne cu sita mai mare (sau poți să toci totul mărunt cu cuțitul, cum făceam și eu până acum câțiva ani), după ce sau răcit organele le dai prin mășină, să nu uiți să dai și ficatul (de multe ori fiind presată de timp le măcinam și mai calde, de-a dreptul fierbinți), macini și ceapa călită, și pâinea muiat-ă și stoarsă. Ceapa o pui cu tot cu ulei (organele neavând grăsime poți să pui tot uleiul). Separi ouăle, gălbenușul de albuș, gălbenușele le pui în compoziție și albușele le bați spumă și le adaugi în compoziție, toci leușteanul mărunt îl pui și pe el acolo , pui sarea piperul, și dacă ai optat și pentru ouă fierte le toci mărunt și le adaugi și pe ele. Scoți tava din cuptor, iei hârtia de copt cu fasolea, și torni umplutura, deasupra pui cealaltă foaie pe care o înțepi cu furculița pentru a putea respira și ungi cu gălbenuș de ou (albușul îl poți pune cu celelalte albușuri la umplutură). Lași în cuptor cam 30 de minute. Tava nu trebuie unsă pentru că foetajul are grăsime în el. Lași în tavă cam 10 minute și desfaci tavă și o servești fără să trebuiască să o muți pe altceva (dacă nu ai tavă detașabilă, o tai bucăți și o scoți numai după ce este complet răcită). Drobul îl poți servi ca aperitiv sau ca și fel principal cu un pireu lângă și o salată.
Îți doresc poftă bună, sper că ți-a plăcut rețetă și sunt convinsă ca o să îți reușească