Ingrediente:
-500-700 gr. fasole verde tăiată în bucăți de 5 cm.
-o ceapă tocată mărunt
-o roșie decojită și tocată
-3 linguri ulei
-3 căței de usturoi zdrobiți
-2 lingurițe de sare
-1/2 linguriță piper
-2 fire de mărar verde tocat mărunt
-smântână pentru servit (opțional)
Mod de preparare
De obicei eu folosesc fasole lată pentru că nu are ațe. Într-o crătiță pui uleiul. ceapa și roșia (poți să pui și o bucățică de praz tocat),pui la sotat (călit) la foc mic spre mediu cu capacul pus , 3-4 minute. Adaugi fasolea și 1/4 de cană de apă, dacă mai este nevoie mai adaugi apă (la sfârșit trebuie să fie foarte puțină zeamă). Cam în 20 de minute ar trbui sa fie moale fasolea, adaugi sarea și piperul (când spun linguriță mă refer la lingurițele de cafea, cele foarte mici), mărarul, și tragi cratița deoparte. După câteva minute pui usturoiul zdrobit, mai lași 5 minute și poți servi. Nu-i așa că a fost ușor? Poți să servești fasolea cu o friptură, cârnați prăjiți sau cu ce dorești. Cred că merită să îți rupi 30-40 minute din timpul tău pentru a pregăti așa ceva rapid, și nici măcar nu e fast food. Sper să îți placă , că de reușit sunt sigură că o să îți reușească. Poftă bună. Aștept comentarii.
P.S. scuze pentru imagini dar încă lucrez la statutul meu de fotograf (nu poți să excelezi în toate)