Ingrediente:
Pentru friptură
-coaste de porc (scăricică) 800gr.-1kg.
-1 ceapă medie
-2-3 căței de usturoi
-2 linguri ulei
-3 lingurițe sare
-1/2 linguriță piper
Tăiței cu cartofi:
-4 cartofi medii tăiați cubulețe
-1/4 pachet paste (de care preferi)
-1 ceapă tăiată solzi de pește
-3-4 lingurițe sare
-1/2 linguriță piper
-2 linguri ulei
Timp de preparare: 1 oră- 1oră și 1/2
Mod de preparare
Începem cu friptura. Tai coastele una câte una, le pui în cratiță, le condimentezi. Pui ceapa tocată ( nu contează cum e tocată), usturoiul tocat, uleiul și cam 1/2 cană apă. Pui capacul și le lași la foc mic spre mediu, verificând din când în când dacă mai trebuie apă și mai întorci carnea, ai grijă să nu se ardă. Cât se face friptura pui apă la fiert pentru paste. Cureți cartofii îi tai cubulețe,și îi pui la fiert cu o linguriță de sare. Pui o linguriță de sare în apa pentru paste și pui pastele, dacă Respecți timpul de fierbere de pe ambalaj (în general cam 8 minute). Cureți ceapa și o tai solzi de pește (adică o tai in jumătate și o pui cu partea tăiată în jos și încerci să o tai căt mai subțire). Când sau fiert cartofii, îi strecori , strecori și pastele. Pui ceapa și uleiul într-o tigaie, la foc mediu și ai grijă să mesteci des în ea să nu se ardă. Când s-a muiat ceapa pui cartofi și pastele, sarea și piperul și amesteci încet să nu zdrobești cartofii. După 2-3 minute iei tigaia de pe foc. Când termini cu garnitura ar trebui să fie gata și friptura (sunt poetă). Se servește cu murături. Am o problemă cu eficentizarea timpului , mai ales în bucătărie , așa că eu cred că e util să îți spun pașii pe care trebuie să îi urmezi ca să termini mai repede totul. Deși titlul e lung după cum ai văzut, rețeta este ușoară și relativ rapidă.
Poftă bună, sper că ți-a plăcut, de reușit sunt convinsă că ți-a reușit. Aștept comentarii.