Hamburgher american

 

Ingrediente:

-4 chifle pentru hamburgheri (găsești la Metro)

-800 gr. de carne de vită măcinată

-4 felii de cașcaval

-8 felii de bacon tăiate foarte subțiri

-1 ceapă roșie mică tăiată felii

-un castravete murat tăiat felii

-4 frunze salată verde

-3 lingurițe sare

-3 lingurițe piper

-4 căței de usturoi zdrobiți

-sos maioneză (pregătit după rețeta de mai jos)

-sos ketchup (pregătit după rețeta de și mai jos)

 Sos de maioneză

-200 ml. ulei

-1 ou

-1 linguriță muștar

-zeama de la 1/2 de lămâie

-2 căței de usturoi

-1 cutie mică de iaurt grecesc de 10% grăsime

Sos ketchup

-1 cutie de roșii decojite

-1 lingură de muștar

-2-3 roșii uscate (sunt la borcan, roși uscate, în ulei)

-2 lingurițe piper

-1 linguriță sare

-5 linguri ulei

1 linguriță zahăr (dacă ai, e de preferat zahărul brun)

      Mod de preparare

    E cel mai bun hamburgher pe care l-am mâncat în ultimul timp. De fapt eu nu mănânc hamburgher cumpărat de la fast food-uri, am mâncat la restaurant în Austria, a fost bun, dar, nu ca cel pe care l-am pregătit eu acum (ha, ha, ce modestă sunt). Carnea de vită e cel mai bine să o cumperi din supermarketuri, sau măcelării și să ți-o macine pe loc. Eu am luat pulpă de mânzat. Amesteci carnea cu sarea, cu piperul și usturoiul zdrobit. Cel mai bine, pentru ca să îți iasă burgherii perfect rotunzi, e să întinzi carnea pe o tavă, unsă cu ulei, care are marginile înalte, cam cât vrei să îți fie de groasă carnea.Cu un castronel, sau o cană, împarți carnea, în patru porții. Le pui pe o tavă unsă cu ulei și le acoperi cu folie, le pui la frigider până le prăjești.  Faci sosurile, sosul tip ketchup, pui în vasul blenderului vertical toate ingredientele și le blenduiești, îl torni într-un borcan și îl pui la frigider. Sosul de maioneză, la fel, pui toate ingredientele în vasul blenderului și le amesteci, punând blenderul pe fundul vasului și ridicândul încet, când ajungi cu blenderul sus sosul e gata (dacă procedezi așa nu riști să ți se taie maioneza). Îl golești într-un borcan și îl pui la frigider. Frunzele de salată le speli bine și le usuci cu șervețele de bucătărie. În tava de aragaz pui hârtie de copt și feliile de bacon. Pornești cuptorul la 180 de grade, când e încins bagi tava pentru 8-10 minute.  După ce ai pregătit toate ingredientele, poți să prăjești burgherii. Într-o tavă tip grill, încinsă, pui o lingură de ulei și pui burgherii. Îi lași 4-5 minute pe o parte, îi întorci cu o paletă și mai lași încă 4 minute pe partea cealaltă. După 2 minute, pui câte o felie de cașcaval pe fiecare burgher pentru a se topi puțin.  Când sunt gata, și toată lumea e la masă, le asamblezi, sau poți să îi lași pe fiecare să și-l facă. Pe o jumătate de chiflă pui sos ketchup, frunza de salată ,burgherul, câteva felii de ceapă, câteva de castravete murat, două felii de bacon. pe cealaltă jumătate de chiflă pui sos maioneză și o pui deasupra. Poți servi cu cartofi prăjiți lângă. Pregătirea durează cam 30-40 de minute (depinde cât de repede te miști în bucătărie). O să vezi că nu se compară cu nici un alt hamburgher cumpărat, tu ești cel care controlezi tot ce pui în el. În primul rând carnea, pe care, aproape toți, o cumpără, burgheri gata făcuți și congelați, unde cam 30% e carne, restul diferite adausuri. Burgherii gata pregătiți îi poți ține la frigider 2-3 zile până să îi prăjești. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși. 

            Poftă bună. Aștept comentarii.

IMG_0690[1] IMG_0689[1]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *