OSSO BUCCO

                        Ingrediente – pentru 4 persoane

-2-3 felii de rasol de vită cu os mai mari

-2-3 bucăți dintr-o coadă de vită

-2 cepe mari tocate

-3-4 căței de usturoi tocați

-2 morcovi tăiați rondele

-1 ardei tăiat fideluță

-1/2 fenel tăiat fideluță

-2 roșii curățate de pieliță și tocate

-2-3 tije de apio tocate

-250-300 ml. supă

-5 linguri de ulei

-4 lingurițe de sare (lingurițe mici de cafea)

-2 lingurițe de piper

-1 steluță de anason

-un vârf de linguriță de nucșoară rasă 

-un vârf de linguriță de cardamon măcinat sau 2-3 boabe de cardamon

                                                       Mod de preparare

    Într-o cratiță mai mare pui uleiul și când s-a încins pui carnea să se rumenească. O pui pe rând, să nu fie înghesuită, când e rumenită pe ambele părți o scoți pe o farfurie și continui cu celelalte bucăți de carne. În timp ce se rumenește carnea, toci toate ingredientele. Când ai terminat cu carnea, pui legumele și le lași 5-7 minute, mestecând tot timpul să nu se ardă. Pui carnea înapoi peste legume, condimentezi, torni supa și bagi cratița ,cu capacul pus, în cuptorul încălzit la 205 grade. În cuptor trebuie să stea cam 3 ore, dacă ai o cratiță de fontă timpul se scurtează la 2 ore. E gata atunci când bagi furculița în carne și aceasta se desface imediat. Poți să o servești așa rustică, sau poți să scoți carnea și legumele să le blenduiești. După cum vezi nu este o rețetă grea dar, impactul pe care îl va avea asupra mesenilor va fi uriaș, mai ales datorită numelui. Poți să o servești cu castraveți murați sau salată de ardei copți. Măduva din oasele de la rasol, poți să o savurezi pe pâine, fierbinte, fără ajutorul cuiva (ha,ha). Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit sunt sigură că îți va reuși.

                     Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *