Parizer pane

                     Ingrediente:

-300 gr. de parizer de porc sau vită cu porc

-3 ouă

-100 gr. făină de grâu (albă)

-200 ml. ulei

-2 lingurițe sare

-1/2 linguriță piper

                         Mod de preparare

    Când nu mai știu ce să fac de mâncare, încerc să îmi amintesc, și să fac binențeles, rețete din tinerețe, copilărie. Cam o dată de două ori pe an fac parizer pane, de fapt soțului meu îi place mai mult. Eu nu mănânc mezeluri deloc, doar parizer din când în când. Într-o tigaie, pui uleiul la încălit, la foc mediu spre mare. Tai parizerul felii mai groase, cam cât degetul mic (de la mână), le dai prin făină și prin oul bătut cu sarea și piperul. Repeți încă o dată, făină și ou, și le pui cu grijă în uleiul încins. Le prăjești cam 3 minute pe o parte și două pe cealaltă. Le scoți pe șervețele de bucătărie, ca să absoarbă surplusul de ulei. Le servești cu ce garnitură preferi, ghiveci, spanac,fasole verde, etc. După cum vezi, majoritatea rețetelor mele se fac rapid, pentru că, foarte multă lume nu gătește, tocmai din considerentul de a nu petrece mult timp în bucătărie. Unul din motivele pentru care am început să scriu rețetele pe acest blog, a fost acela, de a învăța pe cât mai mulți oameni să facă mâncăruri simple și gustoase, în ideea de a renunța la fast food. Satisfacția pe care ți-o dă o mâncare bună, pe care ai făcut-o singur, nu contează după ce rețetă, și aprecierea celor apropiați, nu se poate compara cu nimic. Azi sunt și filozoafă. Sper că ți-a plăcut rețete, că de reușit sunt sigură că îți va reuși.

          Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *