Ingrediente
-300 gr paste (pot să fie, spaghetii, fusli sau, de care preferi)
-200 gr ceafă de porc fără os
-100 gr șuncă presată
1/2 conservă de roșii întregi
-3-4 roșii uscate (le găsești la orice magazin, roșii uscate conservate în ulei, la borcan, sau la raionul de delicatese, vrac)
-1 ardei copt (și pe acesta îl găsești la borcan, sau, vrac)
-1 lingură de muștar (dacă ai Dijon, foarte bine, dacă nu, ce ai acasă)
-5-6 căței de usturoi
-1 ceapă mică
-200 gr cașcaval (ras pe răzătoarea de mere, eu, de obicei iau mai multe feluri de cașcaval, important este, să fie tare)
-200 ml smântână pentru gătit (30% grăsime)
-50 gr parmezan
-100 ml ulei
-3 lingurițe sare
-1 linguriță piper
Mod de preparare
Le-am dat acest nume din cauza, soțului meu. Nu îi plac nici pastele bolognesse, nici carbonara. Am făcut o fuziune între cele două (tot se poartă fuziunile). Să revenim la ale noastre. În robotul de bucătărie, pui, roșiile din conservă, roșiile uscate, ardeiul copt, muștarul, usturoiul, ceapa, 3 linguri de ulei, le mixezi. Carnea,o tai cubulețe, cât de mici poți și o pui, într-o tigaie la prăjit la foc mare, cu restul de ulei. Durează cam 10 minute să se facă. Între timp, pui apa la fiert, pentru paste. Nu uita să pui 2 lingurițe de sare, altfel, pastele nu au nici un gust. Eu am avut în casă paste panglici, cele mai bune, care absorb sosul cel mai bine, sunt, fusli. Pe carne nu pui, decât, 1 linguriță de piper, la sfârșit guști, să vezi, dacă mai e nevoie de sare (multe ingrediente sunt conservate, deci au sare suficientă). Când carnea e făcută, adaugi amestecul de legume și mai lași să fiarbă, 10-15minute. Pastele, le fierbi, cât scrie pe ambalaj, le scurgi de apă (oprești o cană de apă de la paste, în caz că mai este nevoie să pui în sos, dacă ți se pare că e prea gros), le clătești cu apă rece, să oprești fierberea. După 10 minute, adaugi în sos, smântâna și șunca tăiată cubulețe, și după alte cinci minute cașcavalul ras (dacă îți rămân în frigider, bucăți de cașcaval, acum e momentul să le folosești). Guști sosul, să vezi dacă mai are nevoie de sare sau piper, și gata, îl tragi de o parte. De data asta, nu am amestecat pastele cu sosul, le-am servit separat. Dacă le amesteci, trebuie să fierbi pastele cu 2 minute mai puțin pentru că ele absorb sos. , Ardeii copți, la borcan și roșiile uscate, tot la borcan, le poți păstra în frigider 1-2 luni. Poate și mai mult, nu știu pentru că eu folosesc destul de des aceste ingrediente, la diferite sosuri. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.