Ingrediente:
-200 gr paste (fusli sau tăiței lați,sau orice fel de paste )
-1 roșie – decojită și tăiată cubulețe
-1/2 ardei kapia -tăiat cubulețe
-1/2 gogoșar -tăiat cubulețe
-1 liguriță capere
-1 căpățână de usturoi – curățat și tocat mărunt
-1 ceapă mică tocată mărunt
-1 lingură pastă de ardei dulce
-4-5 linguri ulei
-200 ml supă sau apa in care au fiert pastele
-200 ml smântână pentru gătit
-150 gr mozzarela rasă
-100 gr parmezan ras
-1 pungă de 400-500 gr de fructe de mare, congelate
-5 lingurițe sare
-2 lingurițe piper
-1/4 linguriță nucșoară
Mod de preparare
În fiecare vară, în concediu, merg la mare, unde, încerc să mănânc cât mai mult pește și fructe de mare, proaspete. Anul acesta, am ratat concediul, dar, am zis totuși, să fac un fel de mâncare cu fructe de mare, chiar dacă, sunt congelate. Mai ales că se prepară foarte repede, în jumătate de oră, cel mult, e gata. Pentru început, pui fructele de mare, într-o strecurătoare de plastic, pe care ai pus-o într-un castron, pui apă rece și le lași la dezghețat cam, 10 minute, după care le lași în strecurătoare să se scurgă. Într-o oală pui, cam 3 l apă la fiert. Când începe să fiarbă, adaugi 3 lingurițe sare (dacă pui mai repede sarea, v-a încetini fierberea apei), și adaugi pastele. Dacă pe pachetul de paste, scrie, să le lași 8 minute să fiarbă, reduci timpul de fierbere cu 2 minute (o să mai fiarbă și în sos). Cât fierb pastele te apuci de sos, într-o tigaie mai înaltă (să fie suficient de mare, pentru a-ți încăpea toate ingredientele în ea, inclusiv pastele), pui uleiul, ceapa, usturoiul, ardeiul, gogoșarul, roșia, le lași 2 minute, le amesteci, adaugi jumătate din supă, lași să fiarbă (la foc mare). Adaugi caperele și pasta de ardei, mai adaugi supă sau apă de la paste. Când a inceput să se înmoaie ceapa (adică după 5 minute, aproximativ), adaugi fructele de mare scurse de apă. Adaugi restul de supă și lași să fiarbă cam 5-6 minute . Condimentezi cu sare și piper (cantitățile de condimente sunt pentru un gust sărat, nu exagerat, dar sărat, poți să reduci din ele, dacă nu mănânci sărat sau prea piperat), adaugi smântâna de gătit (după cum am spus și la alte rețete, e de preferat această smântână în locul celei clasice, nu există riscul de a se brânzii), adaugi nucșoara,mai lași să fiarbă 1-2 minute, sosul trebuie să fie subțire. Adaugi mozzarela, dacă ți se pare că sosul nu e subțire, mai adaugă supă sau apă de la paste (trebuie să ții cont că pastele, vor absorbi mare parte din sos), amesteci bine, adaugi pastele, scurse de apă, amesteci și oprești focul. Adaugi 50 gr de parmezan, o acoperi cu un capac, și o lași 10-15 minute pentru ca pastele să aibă timp să absoarbă sosul. Când servești, pui restul de parmezan pe masă, pentru ca, cine dorește, să își poată pune. Mai mult mi-a luat să scriu această rețetă, decât să o fac. Mi-a fost dor să scriu pe acest blog, dar, din diferite cauze, nu am făcut-o. Cred că de acum înainte nu o să mai intervină nimic (între mine și blog, ha,ha, ha). Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă, că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.