Paste cu ton a la Guido

             Ingrediente:

-250 gr. de paste 

-400 gr. ton în ulei

-o ceapă mare tocată mărunt

-50 ml. ulei

-o căpățână usturoi zdrobit

-1/2 conservă roșii în bulion tocate 

-2 linguri sare

-2 lingurițe piper

-1/2 cană parmezan ras

               Mod de preparare

   Această rețetă a făcut-o soțul meu, dar ,mi-a dat voie să o pun pe blog. Într-o oală mai mare, pui la fiert 3-4 litri apă cu 1lingură și 1/2 de sare. Cănd fierbe apa, pui pastele, eu am folosit fettucini, adică tăiței lați (spun eu, pentru că eu am avut voie să aleg pastele). Le fierbi cam 6 minute, ele o să mai stea puțin în apă și o să le mai dai un clocot în sos, și nu vrei să fie fierte prea mult. Până fierbe apa pentru paste, pregătești ingredientele pentru sos, le pui într-o tigaie mare (trebuie să îți intre și tonul și pastele), adică: uleiul, ceapa, 1/2 din usturoi, conserva de roșii. Le lași 10-12 minute la călit (dinstuit), cu capacul pus, adaugi tonul, eu am luat de la Metro ton în ulei la pungă de 1 kg. (bine noi am făcut rețeta dublă, și cu ce a rămas  am făcut pastă de ton), cu tot cu ulei. Adaugi pastele, ai grijă să păstrezi o cană de apă în care au fiert pastele pentru a mai pune în sos dacă e prea gros (apa aceea conține amidon și se pretează foarte bine la orice sos). Le amesteci încet, storci o 1/2 de lămâie, pui restul de usturoi zdrobit și le servești. Parmezanul îl pui pe masă, pentru a-și lua cine dorește. Au ieșit foarte bune (cum zice soțul meu, el e un expert bucătar, e și modest, drăguțul de el). Unul dintre „ginerii” mei, a spus, că au fost foarte bune pentru că, au avut mult ton. Într-adevăr, unde vrei să mănânci paste cu ton, au trecut pastele pe lângă ton, găsești câteva firicele de ton.   Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși (la cât de simplă e, nu are cum să nu îți iasă).

            Poftă bună. Aștept comentarii.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *