Ingrediente:
-250 gr. de paste
-400 gr. ton în ulei
-o ceapă mare tocată mărunt
-50 ml. ulei
-o căpățână usturoi zdrobit
-1/2 conservă roșii în bulion tocate
-2 linguri sare
-2 lingurițe piper
-1/2 cană parmezan ras
Mod de preparare
Această rețetă a făcut-o soțul meu, dar ,mi-a dat voie să o pun pe blog. Într-o oală mai mare, pui la fiert 3-4 litri apă cu 1lingură și 1/2 de sare. Cănd fierbe apa, pui pastele, eu am folosit fettucini, adică tăiței lați (spun eu, pentru că eu am avut voie să aleg pastele). Le fierbi cam 6 minute, ele o să mai stea puțin în apă și o să le mai dai un clocot în sos, și nu vrei să fie fierte prea mult. Până fierbe apa pentru paste, pregătești ingredientele pentru sos, le pui într-o tigaie mare (trebuie să îți intre și tonul și pastele), adică: uleiul, ceapa, 1/2 din usturoi, conserva de roșii. Le lași 10-12 minute la călit (dinstuit), cu capacul pus, adaugi tonul, eu am luat de la Metro ton în ulei la pungă de 1 kg. (bine noi am făcut rețeta dublă, și cu ce a rămas am făcut pastă de ton), cu tot cu ulei. Adaugi pastele, ai grijă să păstrezi o cană de apă în care au fiert pastele pentru a mai pune în sos dacă e prea gros (apa aceea conține amidon și se pretează foarte bine la orice sos). Le amesteci încet, storci o 1/2 de lămâie, pui restul de usturoi zdrobit și le servești. Parmezanul îl pui pe masă, pentru a-și lua cine dorește. Au ieșit foarte bune (cum zice soțul meu, el e un expert bucătar, e și modest, drăguțul de el). Unul dintre „ginerii” mei, a spus, că au fost foarte bune pentru că, au avut mult ton. Într-adevăr, unde vrei să mănânci paste cu ton, au trecut pastele pe lângă ton, găsești câteva firicele de ton. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși (la cât de simplă e, nu are cum să nu îți iasă).
Poftă bună. Aștept comentarii.