Ingrediente:
-700-800 gr. piept de porc cu șoric
-2 linguri muștar
-3 linguri ulei
-4 lingurițe sare mare
-1 linguriță piper
-o ceapă mare tăiată solzi de pește
-1/2 fenel tăiat la fel ca ceapa
1 lingură de zahăr brun
Mod de preparare
Pieptul de porc îl ștergi cu un șervet umed (carnea de regulă nu se spală, doar se șterge), verifici șoricul să nu aibe păr, dacă are, îl pârlești cu o torță mică de bucătărie (dacă nu ai îl pârlești la flacăra de la aragaz), și îl răzuiești cu cuțitul. Îl ungi cu muștar, pui sarea și piperul (freci cu sare multă, partea cu șoric), și îl lași deoparte, în frigider până pregătești restul ingredientelor. În cratița, pe care poți să o bagi la cuptor, pui ceapa, fenelul, uleiul și zahărul, la foc mediu, pe aragaz, să se caramelizeze. Pornești cuptorul la 200 de grade. Când s-a încălzit cuptorul, și s-a caramelizat ceapa, pui carnea în cratiță și 1/2 cană apă, pui capacul, dacă nu ai capac pui folie de aluminiu, și o bagi la cuptor pentru 60-80 de minute. Verifici din când în când să nu rămână fără apă (așa cum am pățit eu, și s-au rumenit ceapa și fenelul cam tare, dar am scos carnea repede din cratiță pe o farfurie de servit și nu a știut nimeni ce s-a întâmplat). Când intră furculița ușor în carne, iei capacul sau folia, și o mai lași 10-15 minute în cuptor cu partea cu șoric în sus. Eu am servit-o cu fasole uscată scăzută și cu castraveți murați la soare. Mai nou gătesc tot porc, nu că aș fi tăiat vreun porc, dar, pur și simplu așa mi-a venit. Sper că ți-a plăcut rețeta, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.