Pireu cu paneu de pui și porc

 Ingrediente:

-4 pulpe de pui inferioare

-4 felii de ceafă

-2 ouă

-4-5 linguri de făină albă

-o cană de ulei

-4 lingurițe sare

-1/2 lingurițe piper

– 4-5 cartofi medii

-o cană de cafea- cu lapte

-o linguriță unt

-o lingură smântână de gătit (eu folosesc Dorna)

 Timp de preparare: 30-40minute

-4 persoane

                                                  Mod de preparare

       Cureți pulpele de pui, de pene , cu un cuțit ascuțit le înțepi în mijloc de 2-3 ori (pentru a se prăji până la os). Feliile de ceafă le bați puțin cu ciocanul de carne (incă un lucru pe care ar trebui să îl ai în bucătărie), condimentezi carnea și pulpele cu sare și piper . Dacă ți se pare prea multă carne pune cât consideri ca se mănâncă la tine (ce rămâne de la prânz se mănâncă seara sau pentru sandviciurile de a doua zi).  Într-o tigaie torni uleiul și îl pui pe foc între mic și mediu, spargi ouăle intr-o farfurie adâncă, în altă farfurie pui făina. Începi cu pulpele de pui, le dai prin făină și prin ou și le pui în tigaia cu uleiul încins. Nu pui împreună pulpele cu carnea de porc pentru că nu au același timp de gătire. Le prăjești pe toate părțile (adică trebuie să le întorci de 4 ori) . Pentru carnea de porc mărești focul între mediu și mare. procedezi la fel ca și cu pulpele, le dai prin făină și ou.În timp ce se fac paneurile, cureți cartofii, (trebuie să fi eficient cu timpul tău să nu stai toată ziua în bucătărie),  îi tai cubulețe, îi speli binențeles, îi pui la fiert cu 1și1/2 lingurițe sare.Când sunt gata paneurile ar trebui să fie fierți și cartofii, îi zdrobești , pui untul, laptele pe care l-ai încălzit și smântâna, guști să vezi dacă mai trebuie sare . Aceasta este o mâncare de duminică. Supă cu tăiței și pireu cu pane, și nu am scris nimic greșit. În Banat se spune pireu nu piure, și paneu pentru că nu este carnea dată și prin pesmet.

           Poftă bună, sper să-ți placă, de reușit sunt convinsă că o să îți reușească. Aștept comentarii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *