Ingrediente:
-700-800 gr. rasol de vită (vițel, mânzat)
-3 cepe mari tăiate solzi de pește
-1/4 dintr-un ardei gras sau gogoșar
-100 ml. ulei
-4 lingurițe sare
-1 linguriță piper
-1 lingură boia de ardei dulce
Mod de preparare
Roszbrat-ul e un fel de tocăniță dar, cu carne de vită tăiată felii, nu cubulețe. Într-o cratiță de 5-6 litri, pui ceapa, peste feliile de carne, uleiul, sarea, piperul și cam o cană de apă. Pui la fos mic, cu capac cam o oră și trei zeci de minute, până la două ore. Când e carnea foarte moale pui boiaua și mesteci încet, mai lași zece minute și e gata. O poți servi cu pireu și castraveți murați. E un fel de mâncare foarte simplu de făcut doar că trebuie să stea mai mult pe foc. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că își va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.