Roszbrat cu pireu

       Ingrediente:

-700-800 gr. rasol de vită (vițel, mânzat)

-3 cepe mari tăiate solzi de pește

-1/4 dintr-un ardei gras sau gogoșar

-100 ml. ulei

-4 lingurițe sare

-1 linguriță piper

-1 lingură boia de ardei dulce

             Mod de preparare

    Roszbrat-ul e un fel de tocăniță dar, cu carne de vită tăiată felii, nu cubulețe.  Într-o cratiță de 5-6 litri, pui ceapa, peste feliile de carne, uleiul, sarea, piperul și cam o cană de apă. Pui la fos mic, cu capac cam o oră și trei zeci de minute, până la două ore. Când e carnea foarte moale pui boiaua și mesteci încet, mai lași zece minute și e gata. O poți servi cu pireu și castraveți murați. E un fel de mâncare foarte simplu de făcut doar că trebuie să stea mai mult pe foc. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că își va reuși.

      Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *