Ruladă – chiftea cu ouă

           Ingrediente:

-700 gr. carne măcinată de porc

-8 ouă

-o ceapă

-7 căței de usturoi

-4 lingurițe de sare

-2 lingurițe de piper

-3-4 felii de pâine înmuiate în apă

-1/2 linguriță cimbru uscat

              Mod de preparare

     Ar fi bine să nu cumperi carne gata măcinată, în primul rând, nu poți să controlezi câtă grăsime conține carnea măcinată, în al doilea rând, dacă vrei să faci mâncare de calitate trebuie să iei carne de calitate. În orice supermarket îți macină carnea, aleasă de tine, pe loc. Binențeles, poți să o macini tu, acasă. Deci, ai nevoie de 700 gr. de ceafă de porc fără os, asta pentru că are grăsime exact câtă ai nevoie. Macini ceapa , usturoiul și pâinea înmuiată (dacă nu ai mașină de măcinat carnea, le pui pe toate în blender, sau dacă nu ai nici blender, toci foarte mărunt ceapa și ustuoiul, și de la pâinea înmuiată pui numai miezul). Într-o oală pui la fiert apă cu o lingură de sare, când fierbe apa, pui 6 ouă și le fierbi 5 minute. După 5 minute torni apă rece peste ele, să se oprească din fiert, și le cureți cu grijă pentru că sunt moi. Amesteci toate ingredientele pentru chiftea, inclusiv cele 2 ouă crude. Pornești cuptorul la 180 de grade, pregătești o tavă de chec, adică o ungi cu puțină untură sau unt. Pui în tavă jumătate din carne, peste ea pui ouăle, pe lungimea tăvii, peste pui restul de carne. Cu o lingură de lemn, modelezi carnea, adică tasezi pe margine, dându-i o formă de ruladă. Deasupra o stropești cu ulei. O pui la cuptor pentru 50 de minute. O poți servi caldă, cu un pireu de cartofi, sau rece, pe pâine unsă cu unt. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt sigură că îți va reuși.

    Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *