Ingrediente:
-1 kg. fleică de porc sau ceafă
-1 ceapă medie
-1/4 praz
-1/2 gogoșar
-1/2 morcov
-3 lingurițe sare
-1 linguriță praf de chili
-1 lingură oțet sau zeama de la o lămâie
-1 linguriță pastă de măsline
-300 ml. ulei
-1 linguriță piper
-1 lingură miere
-puțină nucșoară, cimbru sau ce condimente îți plac
-4 felii cașcaval
-4 felii mozzarela
-muștar
-4 felii mari de pâine
-3 ouă
Mod de preparare
Sâmbăta, încerc să fac la prânz, rețete noi, pentru că suntem toți acasă și poate să își de-a fiecare cu părerea. De mult vreau să fac sandwici prăjit, și fiind mai mult de lucru la el, sâmbăta, e ziua ideală. De vineri seara am pus carnea la marinat, prin marinat carnea are un gust mai bun și se face mai repede. Într-un castron, faci marinata, amesteci 100 ml.ulei cu pasta de măsline, praful de chili, sarea, piperul, mierea, oțetul, condimentele :nucșoară, cimbru sau ce vrei, ungi cu această pastă carnea, o acoperi cu folie și o lași la frigider până a doua zi. E suficient să stea și câteva ore cu marinata, în caz că nu ai timp, sau ai uitat să o pui. O pui într-o tavă (eu prefer să o pun într-o tavă de aluminiu, de unică folosință, pentru a nu fi nevoită să frec la tăvi), în care ai pus legumele tăiate, o acoperi cu folie de aluminiu și o bagi la cuptor, la 180 grade, pentru două ore. Cam după o oră dai folia de o parte și o lași așa, întorcând-o din 10 în 10 minute (să nu se ardă). Când o scoți din cuptor o acoperi din nou cu folie și o lași 10 minute. Într-o tigaie pui restul de ulei la încins, bați ouăle cu un praf de sare și asamblezi sandwici-ul. Două dintre feliile de pâine le ungi cu muștar, friptura o tai sau o rupi bucățele, pui carnea peste muștar, peste carne pui cașcavalul și mozzarela, cealaltă felie de pâine și îl tai în jumătate (încet cu cuțitul de pâine să nu se rupă). Când uleiul e încins, dai sandwici-ul prin ou (cu grijă), pe ambele părți și îl pui în ulei. Îl prăjești cam 3-4 minute pe fiecare parte, și gata, îl poți servi. Din zeama și legumele de la friptură faci un sos, le bui în blender și atât, e gata sosul în care moi sandwici-ul. Cu friptura ai mai mult de lucru dar, chiar merită, e foarte bun. Friptura ce îți rămăne poți să o folosești la alte sandwici-uri neprăjite, sau să o servești în altă zi cu un pireu sau cartofi prăjiți. Sper că ți-a plăcut rețeta, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.
–