Ingrediente:
-700 gr. mazăre boabe proaspătă
-o ceapă verde tocată mărunt
-o roșie mică decojită și tocată mărunt
-2 linguri ulei
-o linguriță făină
-2 lingurițe sare
-1/2 linguriță piper
-1/4 linguriță zahăr
-3 fire de mărar verde tocat mărunt
Mod de preparare
Este păcat să nu măncăm legumele de sezon (știu că mă repet dar chiar vreau să înțelegi ce pierzi , mai ales că nu îți i-a mai mult de o oră cu tot cu pregătire). Într-o cratiță pui ceapa, roșia și uleiul, le pui la sotat cu capac cam 3-4 minute. Adaugi mazărea spălată (poți să cumperi mazăre în teacă și să o cureți tu), zahărul și 1/4 cană de apă pui capacul și lași să fiarbă la foc mic spre mediu. După 15 minute adaugi sarea, piperul și dacă a scăzut apa mai pui puțină apă. Verifici dacă sunt moi boabele de mazăre, cam în 30 minute ar trebui să fie gata. Făina o pui într-un pahar adaugi 2 linguri de apă și amesteci bine să nu fie cocoloașe și o torni peste mazăre, mai lași să fiarbă 5-7 minute, guști să vezi dacă mai trebuie ceva, o iei deoparte și pui mărarul. O poți servi cu friptură (cum am făcut eu), dacă vrei poți să pui lângă niște cartofi noi prăjiți sau cu ce vrei tu. Ce părere ai ? Este, că nu e greu ,și nici nu îți i-a mult din timpul tău (știu că toată lumea duce lipsă de timp) și gândește ce satisfacție o să ai când cei pentru care ai gătit te vor lauda (una dintre fetele mele , care sa apucat de gătit , poate să îți confirme). Sper să îți placă , că de reușit sunt convinsă că o să reușești.
Poftă bună. Aștept comentarii.