Ingrediente:
-1 kg. carne de vită (rasol fără os) tăiată cubulețe
-4 cepe mari, tăiate solzi de pește
-1 ardei gras tocat cubulețe
-1 roșie decojită și tocată cubulețe
-100 ml. ulei
-4 lingurițe sare
-1 linguriță piper
-1 lingură boia de ardei dulce
-200 gr. de paste
Mod de preparare
Într-o cratiță încinsă, pui uleiul, ceapa. ardeiul, roșia, le sotezi 5 minute, adaugi carnea, o cană de apă, pui capacul și o lași la foc mic cam o oră. Din când în când verifici dacă mai are apă și dacă mai e nevoie mai pui câte o jumătate de cană de apă caldă (dacă pui apă rece, durează până începe să fiarbă din nou). După o oră încerci carnea să vezi dacă este moale. Eu folosesc de la vită doar rasol, mi se pare că este cea mai versatilă carne din vacă (mă rog, mânzat, vițel), pentru că are zgârci, adică colagen care face carnea gustoasă și ,,săftoasă,, și se înmoaie destul de repede. Când e moale carnea, adaugi boiaua și mai lași pe foc 10 minute. Înainte să pui boiaua pe carne, pui într-o oală de 3 litri apă la fiert, pentru paste, adaugi o lingură de sare, și când fierbe apa, pui pastele, de care îți plac sau de care ai în casă, le fierbi conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le strecori și le servești cu tocănița. Încerc de fiecare dată să îți ofer rețete, care se fac repede, sau cel puțin să nu ai mult de lucru la ele. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.