Tocănița porcului

                        Ingrediente:

-4 cepe mari tăiate solzi de peste

-1/2 fenel tăiat la fel ca ceapa

-1 ardei roșu

-1 roșie decojită și tăiată cubulețe

-1 praz tăiat rondele

-300 gr. ceafă de porc

-un ciolan afumat dezosat (mai mic)

-un cârnat afumat (o bucată)

-100 gr. costiță afumată sau piept afumat

-3 lingurițe de sare 

-2 lingurițe piper

-2 lingurițe boia dulce

-o lingură untură de porc sau 3 linguri ulei

                           Mod de preparare

           I-am spus tocana porcului, pentru că toată carnea și preparatele din carne sunt doar din porc. Un tribut adus porcului (ha, ha, ca să nu spun că nu am știut cum să numesc preparatul). Într-o cratiță de 5-6 litri, dacă ai de fontă e și mai bine, pui untura, dacă nu ai untură pui uleiul, pe foc mediu, adaugi ceapa, fenelul, ardeiul, prazul și roșia, pui capacul și le lași la călit până pregătești carnea, amesteci din când în când să nu se ardă. Tai carnea în cubulețe mai mici (cam cât falanga degetului mare, de la mână). O pui în tigaie peste legume și o lași la călit cam 40-50 de minute, până intră furculița în ea, din când în când mai adugi câte o ceașcă de apă. Adaugi sarea și piperul.  Tai și ciolanul cubulețe, dai jos șoricul, dacă e fiert și afumat nu are nevoie decât de 10-15 minute să fiarbă, în schimb dacă e numai afumat trebuie să îl pui la 10 minute după ce ai pus carnea. Tai și cârnatul felii și costița cubulețe, le pui peste carne și adaugi boiaua. Preparatul trebuie să aibe când îl servești mai mult sos, deci dacă e nevoie mai adaugi apă. Mai lași totul să fiarbă 10 minute, și gata. Îl poți servi cu mămăligă, cu pireu sau pur și simplu cu pâine și murături. E o mâncare simplă, dar numai pentru cei care iubesc carnea de porc. Sper că ți-a plăcut rețeta, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.

                  Poftă bună. Aștept comentarii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *