Mi-am dat seama (cam târziu cei drept), că fiind blogul meu, pot să scriu despre orice, nu numai rețete, sau despre mâncare. Așa că m-am hotărât să scriu despre, mâncare, despre ce altceva aș putea să scriu (ha, ha, ce ai crezut). Vreau să îți dau câteva ponturi pentru petreceri. Nu mai e mult până la sărbătorile de iarnă (așa de repede trece timpul ), când, precis că o să ai musafiri (și poftiți, și nepoftiți). Mulți se panichează când se gândesc că trebuie să pregătească multă mâncare, care să și placă invitaților. Pentru asta trebuie să ai o strategie. Indiferent dacă este o zi de naștere, o onomastică, sau o sărbătoare, trebuie să îți alegi bine momentul zilei când îi inviți. De exemplu, nu poți să îi servești la prânz doar cu gustări, sau seara cu supă sau ciorbă (asta, apropo de meniul de la nunți). Trebuie să pregătești meniul în funcție de momentul zilei ales, și binențeles, alegi momentul zilei în funcție de ce crezi că îți este mai ușor să pregătești. Dacă îi inviți la prânz, îți trebuie un meniu compus din: aperitiv (care poate să fie, doar mezeluri 2-3 feluri, brânză și cașcaval, o roșie sau un castravete) porția nu trebuie să fie mare, apoi urmează supa sau ciorba (la supă nu ai mult de lucru, o pui pe foc și treci mai departe, binențeles poți să o faci și cu o zi înainte), și felul principal, care contează cel mai mult. Dacă faci supă, din carne și zarzavaturi,poți să faci salată de beuof (e păcat să servești alteceva la aperitiv, când deja le ai pe toate din supă, nu mai dai banii pe altceva). La felul principal, dacă faci o friptură de pui sau curcan și niște paneuri de porc, ai câștigat pe toată lumea (uni preferă carnea de pasăre, alții pe cea de porc). Ca și garnitură, poți să faci un pireu sau cartofi prăjiți (cumperi cartofii congelați). Dacă sunt și copii, ei o să fie foarte bucuroși, și fiind sărbătoare, părinții lor o să stângă din dinți, dar nu o să comenteze (prea mult). La salată, servești murături (dacă nu ai, sau nu sunt încă murate, găsești în piață la butoaie, sau la magazin la borcane). Binențeles la desert, dacă nu ai făcut nici o prălitură, sau nu ai comandat, înghețata este salvarea ta. O poți servi cu fructe, cu frișcă pentru cine dorește, sau cu diferite sosuri (cumpărate binențeles). Poți să spui că ai vrut să fii original. O masă aranjată frumos și o băutură bună (și din belșug) întregesc acest meniu. E simplu, și nici nu ai mult de lucru, trebuie doar să îți faci un plan pe care să îl respecți. Eu și planurile mele. Sper că îți sunt de folos aceste sfaturi, și poate te ajută la nevoie. O să mai continui (într-un viitor nu prea îndepărtat), cu alte meniuri și cantități precise pentru fiecare meniu.
Aștept comentarii și întrebări.