Cred că ai observat că am fost absentă (cel puțin sper că ai observat), pentru că am fost în concediu. Împreună cu soțul meu, și niște prieteni, am hotărât să mergem la noi la mare. Nu am mai fost la marea Neagră de vreo 12 ani. Hotelul nu ne-a dezamăgit în totalitate, câteva minciuni nevinovate pe site, dar asta se poate întâmpla oriunde, plaja dintre Saturn și Venus frumoasă, marea, acolo, fără alge, valuri extraordinare. Restaurantele, marea majoritate, să nu generalizăm, cu mâncare fadă și servire la limita dintre bine și mai puțin bine. La unul dintre restaurante, în prima seară, am cerut o salată de ton, și ce să vezi mi-a răsturnat o conservă de ton, mărunțit, peste câteva frunze de salată verde, și câteva felii de roșii. Bucătarul, sau cum se numește cel ce a făcut acea salată, nici măcar nu a avut bunul simț să niveleze conserva cu un cuțit, pentru a nu se vedea urmele cutiei în care a stat, să nu mai spun că a folosit ton mărunțit în loc de ton bucăți. La un alt restaurant, ne-a fost adusă varza, nu o pot numi salată, doar varza tăiată și atât. Când am întrebat ospătarul de ce nu e făcută salata, ghici ce a spus, ,, doar aveți pe masă olivieră,, . Mulțumesc dragă, bun răspuns. Atunci mai bine merg eu în bucătărie și mi-o prepar singură. În cele mai multe restaurante, mâncarea e necondimentată, nesărată, și dacă spui ceva, ți se răspunde că dacă dorești poți să pui tu sare, piper,usturoi în ciorba de burtă care nu avea nici un gust. Domnilor bucătari treziți-vă, nu clientul trebuie să dea gust mâncării, ci voi, pentru aia sunte-ți în bucătărie. Orice mâncare trebuie să aibe un gust mediu de condimente și mai ales, să aibe SARE. Dacă nu pui sare când fierbi mâncarea, degeaba încerci după aia să o dregi, nu o să reușești. Norocul nostru a fost că am găsit în Venus o cherhana, care avea mâncare bună și servire extraordinară. O să mai continuui în altă zi cu aventurile noastre la mare. Mulțumesc că ai avut răbdare să citești ce am scris, și ai grijă unde mănânci.
P.S. Să nu comentezi decăt la sfârșitul mesei, că nu ști ce se poate întâmpla cu mâncarea ta.