Recent am fost la o nuntă, mâncarea, ca la nuntă. Nu a fost rea, dar, previzibilă. Și așa e peste tot. Când întrebi pe cineva care a fost la o petrecere de genul acesta, cum a fost mâncarea, răspunsul va fi același, ,,cum să fie, ca la nuntă,, . Același meniu peste tot, poate diferă puțin la aperitiv, dar același. Acum caut un restaurant pentru un botez, sunt organizatoare de evenimente, mă găsiți pe site-ul www.masterplanevents.ro . Dar să revin la ale noastre, am primit mai multe oferte cu meniuri și prețuri, singura diferență dintre ele e prețul. Dacă locația e mai fițoasă, binențeles, prețul e mai mare (mai mare cu 20-30 de lei), pentru aproximativ același meniu, binențeles contează locația. Dar normal, plătești aperitivul, în care ai : tartină de somon fume cu icre roșii (care este o bucățică de pâine de aproximativ 4-5 cm. cu o bucățică de somon afumat și 3-4 boabe de icre roșii), sau mousse de iaurt cu castravete și mentă (care de fapt este o spumă pe care nu o mănâncă nimeni), și multe alte denumiri pompoase, pe care le vezi în meniu și ți se explică, de către șeful de sală sau administrator, în nici un caz de către bucătar, că sunt extraordinare și lumea le va aprecia, dar nu este așa. Atunci când le primești nu ști ce să faci cu ele, poze eventual, că de mâncat nu prea îți vine să le mănânci. Dar, poate că nu sunt de vină doar bucătarii restaurantelor, sau mă rog cine face meniurile, ci și clienți, care se tem de schimbare, le este frică să fie altfel decât ceilalți, mai mult ca sigur, le este frică de bârfele celorlalți. Oricum o să fiți bârfiți ! Oricum nu poți să mulțumești pe toată lumea, așa că de ce să mergi cu turma, de ce să nu fi unic, oricum fiecare dintre noi suntem unici. Ca să vezi ce filozoafă sunt ! ha , ha. Un lucru foarte ,,nașpa,, este acela că de multe ori nu șii cum este mâncarea, decât cu o săptămână-două înainte de eveniment (când mergi la o degustare), când nu mai ai ce să faci chiar dacă, nu îți place mâncarea, trebuie să mergi înainte cu speranța că la nuntă va fi mai bine. De aceea ai grijă să ții evenimentul undeva unde ști cum e mâncarea, și încearcă să schimbi ceva în meniu, pentru ca lumea să nu zică ,,aceeași mâncare ca la orice nuntă,,. Și la pomană meniul este mai diversificat decât la o nuntă sau botez. Gata cu filozofia, nu trebuie să fi de acord cu mine dar, mi-am spus și eu oful. Sper că nu am deranjat pe nimeni, și că am dat de gândit la unii și la alții. Îți mulțumesc că ai avut răbdare să citești tot (așa sper), și o să continui altă dată (în funcție de cum îmi vine inspirația), pentru că mai sunt multe de spus.
Aștept comentarii.