Meniuri care te ajută la nevoie (continuare)

               Am revenit la discuția (mă rog monolog), despre meniurile din zilele de sărbătoare. Dacă te hotărăști,  să ai invitați, sau se hotărăsc ei să fie invitații tăi, seara, poți alege să servești numai pentru aperitive. Poți opta pentru, foetaje cu diferite umpluturi, de exemplu, cârnați sau crenvuști în foetaj. La 10 persoane (să ne raportăm la acest număr  cu toate rețetele), nu e nevoie de mai mult de 15 bucăți de crenvuști sau cârnați, trebuie să socotești unul de persoană, pentru că probabil fiecare invitat v-a servi câte unul, dar foarte puțini îl iau și pe al doilea mai ales că e ceva cu care oricine se satură. Dacă vrei ceva mai complicat poți încerca coșulețe din foetaj cu carne (unde călești carnea tocată cu multă ceapă și un pic mai condimentată). Sau pateuri de foetaj cu o cremă de brânză sărată și altele cu o umplutură de ficat (de pui, de curcan sau de porc nu contează). Binențeles poți să optezi și pentru diferite pateuri congelate, le pui în tavă, le bagi la cuptor și toți vor crede că tu le-ai preparat de la A-Z.  Pe lângă acestea ai nevoie de măsline, brânză, cașcaval, roșii chery, castravete, acestea îți umplu platoul. Poți să iei cârnați de bere pe care îi pui pe platou fără să le faci nimic, sau niște cârnați cabanos pe care îi tai cît degetul de lungi și îi crestezi în capete, îi prăjești puțin și se desfac ca o floare.Nu mai spun că poți să faci și chifteluțe dar, e mult de lucru, și dacă mai trebuie să faci și curat, să arăți și bine, optează pentru ceva ce îți face viața mai ușoară. Diferitele feluri de salam și șuncă, te ajută și ele. Și încearcă să nu faci tone de mâncare. De exemplu cu 1/2 kg. de brânză și 200 gr. de cașcaval, tăiate cubulețe sau bețigașe, umplii golurile din platourilor pentru 15 persoane. Dacă mai iei și 200 gr. de măsline și tot atâtea roșii chery deja ai platourile cu vârf. Ca să organizezi o petrecere reușită nu trebuie să intri în faliment. Te gândești și socotești că, o persoană mănâncă 1-2 bucățele de cârnați cabanos (mă refer la 2 bucăți cât degetul, prăjite), 1 foetaj din fiecare fel, mai 2-3 cârnați de bere, pe lângă brânza, cașcavalul, măslinele. Când îți faci meniul trebuie să ții cont de cât timp ai la dispoziție pentru preparare, de cantități (binențeles că iei ceva în plus, dar nu foarte mult) și binențeles de ce buget dispui. Pe lângă mâncare poți să faci și un platou cu fructe, dacă nu vrei să servești prăjituri, pe lângă fructe poți să pui pe niște farfurioare bucăți de ciocolată ruptă (nu există să nu ai în casă 1/2 sau 1/4 dintr-o ciocolată pe care oricum o arunci, glumesc), sau biscuiți. Bănățenii în general sunt oameni cumpătați (să nu spunem zgârciți), și nu vor să cheltuiască foarte mult sau să arunce mâncarea. Acestea fiind spuse am terminat pe ziua de azi cu ajutorul pe care ți l-am dat, mai continui altă dată. Sper că ți-au fost de folos sfaturile mele. 

  Aștept întrebări și comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *