Meniuri care te ajută la nevoie (partea a-4)

        Nu știu de ce, lumea e mult mai interesată de poveștile mele decât de rețetele mele (nu mă supără deloc acest lucru), le mulțumesc foarte mult celor care citesc, ce scriu eu, indiferent că sunt rețete, sau gânduri. Acestea fiind spuse, să continui cu rețetele. Dacă te hotărăști (sau ești nevoit), să ai musafiri înainte de prânz, poți să servești un brunch. Ha, ha, ha, ce mintoasă sunt, vroiam să zic deșteaptă tare. La un brunch poți servi: sandwiciuri, diferite feluri de aperitive, dar și friptură rece sau caldă. Încearcă să îți compui meniul, din feluri care pot fi servite la temperatura camerei. De exemplu,  burger-ul, dacă faci chifteaua (pe care o poți pregăti cu o zi înainte) din carne slabă, îl tai în patru și în fiecare sfert înfigi câte o scobitoare, patru burgeri e suficient pentru zece persoane, pentru că pe masă o să mai fie și alte feluri. Salatele se pretează foarte bine la un brunch. Salată de cartofi, salată de parizer, salată de crudități (morcovi, țelină, ardei). Nu îți recomand să servești salată verde, se ofilește și arată rău. Poți să pui pe un platou mare numai brâzeturi, de tot felul, dacă ai brânză care lasă zer, poți să faci un suport din folie de aluminiu, pe care îl pui pe platoul de brâzeturi. Roșiile lasă multă zeamă și se înmoaie, așa că nu îți recomand, doar dacă folosești roșii chery, dar poți să folosești ardei și măsline, multe măsline, umplute, negre, verzi, dacă iei câte 100 de gr. din fiecare fel, o să ai foarte multe măsline. Ouăle umplute sunt foarte bune dacă, nu e cald, maioneza, mai puțină decăt de obicei, o amesteci cu iaurt. Poți să pui pe un platou mezeluri dar, să fie salam sau cârnați uscați. Costița sau slănina crudă, tăiată foarte subțire, se pretează bine. Poți să faci o baghetă umplută, umplutura o faci dintr-un amestec de pateu cu ardei roșu tăiat cubulețe și ouă fierte tari, tăiate tot cubulețe. Sau brânză dulce amestecată cu puțină smântână, cu salam sau șuncă taiate cubulețe mici și ardei roșu sau galben. Cu amestecurile astea, umpli baghetele (din care ai scos miezul) și le învelești în prosoape de bucătărie umede, le ții la frigider până a doua zi când, le tai felii și le pui pe platou. De asemenea, dacă ai friptură (nu contează că e de o zi sau două) o tai felii subțiri și o pui pe un platou. Binențeles, nu trebuie să lipsească dulciurile, aici poți să servești fursecuri, fructe, în general  prăjituri fără cremă. Sper că ți-am fost de ajutor cu sfaturile mele. Aștept comentarii și întrebări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *