Cartofi noi cu rozmarin

       Ingrediente:

-1 kg cartofi noi (dacă găsești roz, se pretează mai bine) nu prea mari

-2 linguri sare mare

-1 linguriță de piper măcinat

-1 lingură untură

-câteva firicele de rozmarin

        Mod de preparare

 Cea mai simplă garnitură de preparat. Într-o oală de 5-6 litri, pui cartofii, 1/2 linguriță sare și apă să treacă peste cartofi. Îi pui la fiert, și când încep să fiarbă, îi lași 5 minute și îi scurgi de apă. Pornești cuptorul la 200 de grade, întinzi cartofii într-o tavă și îi apeși puțincu o cană sau un bătător de șnițele, sau cu ceva greu. trebuie să fie pușin zdrobiți, nu făcuți pireu, Pui untura (dacă ai untură de la cârnați, și mai bine), presari sarea și piperul, rozmarinul tocat mărunt și bagi tava la cuptor. După aproximativ 40 de minute (când undeva, scrie aproximativ, înseamnă că mâncarea, poate să fie gata cu 10 minute mai repede sau mai târziu, decât scrie în rețetă), sunt gata. Cartofi trebuie să fie rumeni la suprafață și moi la interior. Trebuie să ai grijă, să nu pui prea mult rozmarin, doar să se simtă puțin aroma, nu să predomine. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.

                  Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *