Varză dulce cu cartofi

   Ingrediente:

  • o varză medie
  • o roșie decojită și tăiată cubulețe
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 2 cartofi tăiați cubulețe 
  • o lingură de făină
  • o lingură de boia dulce
  • 5 linguri ulei
  • 4 lingurițe sare
  • 1 linguriță piper
  • 1/2 legătură mărar (dacă îți place mărarul poți să pui o legătură)

   Mod de preparare:

Într-o cratiță de 4-5 litri, pui 3 linguri de ulei, ceapa și roșiile. Le pui la călit, la foc mediu, cam 5-7 minute cu capacul pus pe cratiță. Varza, îi scoți cotorul și o tai fideluță, poți să o tai și mai mare, depinde cum îți place, dacă găsești (mai greu) poți să folosești varza creață, e mai bună, pui și varza în oală peste ceapă și roșii, pui și cartofii și cam 1 litru de apă. Adaugi sarea și piperul. Trebuie să știi că varza scade și o să lase apă. În 45 minute, poate și mai puțin ar trebui să fie gata, varza creață e gata cam în 20-30 minute. Când e gata, pui restul de ulei într-o tigaie mai mică, când s-a încins uleiul, pui făina și boiaua având grijă să nu se facă cocoloașe. După 2-3 minute, torni rântașul peste varză amestecând tot timpul. O mai lași să fiarbă 5 minute și o iei de pe foc. O poți servi cu friptură de porc, de pui sau cu parizer pane sau pur si simplu așa, fără nimic lângă. Este o mâncare bună și pentru vegetarieni.

Sper că ți-a plăcut rețeta, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși.

Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *