Ingrediente:
- o varză medie
- o roșie decojită și tăiată cubulețe
- 2 cepe tocate mărunt
- 2 cartofi tăiați cubulețe
- o lingură de făină
- o lingură de boia dulce
- 5 linguri ulei
- 4 lingurițe sare
- 1 linguriță piper
- 1/2 legătură mărar (dacă îți place mărarul poți să pui o legătură)
Mod de preparare:
Într-o cratiță de 4-5 litri, pui 3 linguri de ulei, ceapa și roșiile. Le pui la călit, la foc mediu, cam 5-7 minute cu capacul pus pe cratiță. Varza, îi scoți cotorul și o tai fideluță, poți să o tai și mai mare, depinde cum îți place, dacă găsești (mai greu) poți să folosești varza creață, e mai bună, pui și varza în oală peste ceapă și roșii, pui și cartofii și cam 1 litru de apă. Adaugi sarea și piperul. Trebuie să știi că varza scade și o să lase apă. În 45 minute, poate și mai puțin ar trebui să fie gata, varza creață e gata cam în 20-30 minute. Când e gata, pui restul de ulei într-o tigaie mai mică, când s-a încins uleiul, pui făina și boiaua având grijă să nu se facă cocoloașe. După 2-3 minute, torni rântașul peste varză amestecând tot timpul. O mai lași să fiarbă 5 minute și o iei de pe foc. O poți servi cu friptură de porc, de pui sau cu parizer pane sau pur si simplu așa, fără nimic lângă. Este o mâncare bună și pentru vegetarieni.
Sper că ți-a plăcut rețeta, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.