Ingrediente:
-1/2 salată verde
-3 cepe verzi
-2 buc. usturoi verde
-4 ridichi -8-10 roșii chery
-2 felii de pâine pentru crutoane
-2 lingurițe de sare
-zeama de la 1/2 de lămâie
-1 linguriță piper
-1 lingură maioneză
-1 lingură ulei
-un iaurt grecesc de 10% grăsime
Mod de preparare
Din când în când, mai am chef să mănânc o salată, fără carne, fără altceva. Speli bine salata verde și o tai fâșii, ridichile le feliezi foarte subțire (binențeles după ce le-ai spălat foarte bine). Ceapa și usturoiul, de asemenea le tai rondele fine, cu tot cu cozile verzi, roșiile le tai în jumătate. Pui toate ingredientele într-un bol mare. Dacă nu mai ai crutoane le faci precum cele de la supa cremă. Adică, tai pâinea în cubulețe (mai mari sau mai mici, cum îți plac), încălzești cuptorul la 190 grade, pui crutoanele într-o tavă, le stropești cu 1-2 linguri ulei și le lași 20 minute la cuptor sau până încep să se rumenească. Într-un bol mai mic pregătești dresingul. Amesteci iaurtul cu maioneza, sarea, piperul, zeama de lămâie și lingura de ulei. pui crutoanele în bolul cu salată și peste torni dresingul, amesteci bine, și gata poți să o mănânci așa, sau lângă o friptură. Eu am mâncat doar salată și atât. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți v-a reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.