Salată de ardei copți

                        Ingrediente:

-8-10 ardei, de regulă socotești cam 2 ardei de persoană (întodeauna când cumperi să iei fiecare ardei în mână pentru a vedea cât este de tare, cei moi sau mai subțiri în carne nu sunt buni , poate pentru ardei umpluți)

-2 lingurițe sare

-1/2 linguriță piper

-o linguriță ulei

-2-3 căței de usturoi (eu am folosit un fir de usturoi verde)

-1/2 lămâie

 

                   Mod de preparare

 

    Când apar ardeii , în fiecare duminecă fac salată de ardei copți, toată lumea o adoră pentru că o fac numai vară și eventual de crăciun. Soțul meu mi-a făcut cu ani în urmă , o tablă rotundă cu un măner , pe care o pun pe aragaz și unde coc ardeii și vinetele. Poți să le coci și în cuptor pe o tavă mai veche (pentru că se strică). După ce îi coci pe toate părțile (ai grijă să nu îi arzi pentru că se vor curăța greu), îi scoți într-o oală cu capac, aburul face ca pielița să se desprindă ușor. Când sau răcit îi cureți cu grjă și răbdare, îi pui într-un castron, pui sarea și faci dresingul. Într-un blender mai mic pui usturoiul, 1/2 linguriță sare, uleiul și zeama de lămâie (fără sâmburi), mixezi, guști și dacă nu mai are nevoie de nimic torni dresingul peste ardei. Vezi că nu a fost greu. Sper să îți placă că de reușit sunt convinsă că vei reuși.

  Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *