Ingrediente:
-8-10 ardei, de regulă socotești cam 2 ardei de persoană (întodeauna când cumperi să iei fiecare ardei în mână pentru a vedea cât este de tare, cei moi sau mai subțiri în carne nu sunt buni , poate pentru ardei umpluți)
-2 lingurițe sare
-1/2 linguriță piper
-o linguriță ulei
-2-3 căței de usturoi (eu am folosit un fir de usturoi verde)
-1/2 lămâie
Mod de preparare
Când apar ardeii , în fiecare duminecă fac salată de ardei copți, toată lumea o adoră pentru că o fac numai vară și eventual de crăciun. Soțul meu mi-a făcut cu ani în urmă , o tablă rotundă cu un măner , pe care o pun pe aragaz și unde coc ardeii și vinetele. Poți să le coci și în cuptor pe o tavă mai veche (pentru că se strică). După ce îi coci pe toate părțile (ai grijă să nu îi arzi pentru că se vor curăța greu), îi scoți într-o oală cu capac, aburul face ca pielița să se desprindă ușor. Când sau răcit îi cureți cu grjă și răbdare, îi pui într-un castron, pui sarea și faci dresingul. Într-un blender mai mic pui usturoiul, 1/2 linguriță sare, uleiul și zeama de lămâie (fără sâmburi), mixezi, guști și dacă nu mai are nevoie de nimic torni dresingul peste ardei. Vezi că nu a fost greu. Sper să îți placă că de reușit sunt convinsă că vei reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.